Igła do strzykawki nawiercana 120mm

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,79 zł 16.79
ilość szt.
Zyskujesz 16 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Igła do strzykawki nawiercana 120mm

Igła ze stali nierdzewnej, dedykowana do nastrzyku wędlin.

W domowych warunkach ciężko zrobić wilgotną, soczystą szynkę. Jeżeli masz z tym problem, spróbuj użyć strzykawki i wprowadzić zalewę wewnątrz mięsa. Igła jest nawiercana, dzięki czemu równomiernie rozprowadzi solankę.

Dlaczego warto nastrzykiwać mięso?

Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę. 

Jak nastrzykiwać mięso?

1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania.

2. Napełnij strzykawkę roztworem.

3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się.

4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk.

5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach.

Igła pasuje do tej nastrzykiwarki KILK oraz tej KILK

Szczegóły produktu:

Długość 120mm

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium