Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Sprężynka do słoi
Sprężynka do słoi
0,45 zł 0,36 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 26
Sito do maszynki nr 32 fi 26
21,49 zł 17,45 zł
szt.
Sito do maszynki nr 22 fi 20
Sito do maszynki nr 22 fi 20
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Kultura starterowa MYE (śmietana, kwaśne mleko, twarożek)
Kultura starterowa MYE (śmietana, kwaśne mleko, twarożek)
21,99 zł 18,27 zł
szt.
Chmiel Kazbek 2017 (CZ) 100 g.
Chmiel Kazbek 2017 (CZ) 100 g.
9,49 zł 9,43 zł
szt.
Winomierz kapilarny do pomiaru zawartości alkoholi
Winomierz kapilarny do pomiaru zawartości alkoholi
8,79 zł 5,71 zł
szt.
Kwasomierz
Kwasomierz
23,09 zł 18,78 zł
szt.
Słój/Kubek 500ml ze słomką "Lemon"
Słój/Kubek 500ml ze słomką "Lemon"
6,59 zł 5,33 zł
szt
Rurka fermentacyjna szklana kątowa
Rurka fermentacyjna szklana kątowa
2,59 zł 2,08 zł
szt.
Czepek biały
Czepek biały
0,30 zł 0,25 zł
szt.
Gips Piwowarski 20g
Gips Piwowarski 20g
2,99 zł 1,61 zł
szt.
Naklejki miód pitny (arkusz 24szt)
Naklejki miód pitny (arkusz 24szt)
4,79 zł 3,87 zł
szt.

Szynkowar 1,5 kg w płaszczu wodnym z termometrem i woreczkami

Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Cena: 161,39 zł 161.39
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Przygotuj w szynkowarze domową wędlinę!

Szynkowar to urządzenie, dzięki któremu przygotujesz nie tylko mięsne wyroby, ale także wegetariańskie pasty i pasztety. Dzięki niemu z powodzeniem przygotujesz domowe wyroby bez konserwantów i chemicznych dodatków. 

Jak działa szynkowar?

Szynkowar wykorzystuje parzenie, a nie gotowanie wkładu, po to, aby uzyskać aromatyczne, smaczne i soczyste wędliny, a także wegetariańskie pasztety i pasty roślinne. Sam decydujesz z jakich składników używasz, aby przygotować swoje ulubione wyroby, szybko i w domowym zaciszu. 

Jak zbudowany jest szynkowar?

Szynkowar wykonany jest ze stali, o opływowym kształcie walca. Posiada on trzy podstawowe elementy:

naczynie szynkowaru (jego pojemność zależna jest od modelu, na który się zdecydujemy)

sprężynę

płytkę dociskową

pokrywkę z otworem na termometr

Jak używać szynkowaru?

Złożenie szynkowaru - wypełnij ciasto komorę wcześniej przygotowanym mięsem, a następnie dociśnij je sprężyną oraz nałóż pokrywę i przykręć w pozycję umożliwiającą jej zablokowanie. 

Obsłucha szynkowaru - wypełniony już szynkowar, umieść w wysokim garnku z wodą. Istotnym elementem podczas parzenia jest temperatura mięsa, a także wody. 

Dlaczego warto używać szynkowaru?

Nowoczesna i zdrowa kuchnia - to Ty decydujesz jakich składników użyjesz, aby zrobić domową wędlinę. Pozwoli Ci również przygotować potrawy wegetariańskie

Sprawdzony i bezpieczny - został wyprodukoway z najwyższej jakości materiałów, które zostały przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Łatwe i wygodne użycie - jest łatwy w obsłudze. A znajdujące się w sieci np. a blogach czy grupach przepisy, dają ogromne pole do popisu. 

W skład zestawu wchodzi:

W skład zestawu wchodzi 6 części:

garnek 4 L -dedykowany do wszystkich rodzajów kuchenek,

kołnierz,

szynkowar o pojemności 1,5 kg,

woreczki na wkład (10 szt.),

dwa termometry - jeden do kontroli temperatury mięsa w szynkowarze, drugi do pomiaru temperatury wody.

Od czego zacząć przygodę z szynkowarem?

Zacznij od tego, co lubisz najbardziej. Może to będzie pierś z kurczaka lub indyka, a może wołowina? Zastanów się jakimi dodatkami i przyprawami chcesz wzbogacić swoje wyroby. Wybrane mięso możesz pokroić na kawałki lub zmielić przy pomocy maszynki. Mięso przypraw i przełóż do szynkowaru (wcześniej wyłóż woreczek do szynkowaru). Mięso możesz przełożyć warzywami lub suszonymi owocami. Worek zamknij i dociśnij mięso sprężyną, a całe urządzenie zamknij pokrywą. 

Naczynie umieść w odpowiednim miejscu na pokrywce szynkowaru termometr, szynkowar zanurz w garnku z wodą i zacznij parzenie. Poziom wody musi być wyższy niż wsad w szynkowarze. Woda w czasie parzenia, nie powinna przekroczyć 90°C. Temperatura wsadu wewnątrz szynkowaru nie powinna przekroczyć 69°C. Po osiągnięciu temperatury wyjmij szynkowar i schłodź. Kiedy wystygnie, wsadź do lodówki do całkowitego wystygnięcia. 

Po tym czasie wędlina jest gotowa do spożycia!

TO CI SIĘ PRZYDA!

Jeśli już zdecydowałeś się na szykowar, pamiętaj, że mogą Ci się przydać woreczki do szynkowara oraz termometr kulinarny. 

Woreczki do szynkowara to dosyć istotny element, który ułatwia przygotowanie wędlin w szynkowarze. Wykorzystanie woreczków sprawi, że wkładanie jak i wyjmowanie potraw do urządzenia będzie wygodne i proste. 

Termometr kulinarny - dzięki niemu sprawdzisz temperaturę wody oraz wsadu. Specjalna skala pozwoli Ci na określenie optymalnej temperatury parzenia w zależności od wykorzystanego mięsa. 


 ZOBACZ NASZ PRZEPIS:

Szczegóły produktu:

Długość 25.3 cm
Szerokość: 17.9 cm
Wysokość: 20.4 cm
Pojemność 1,5kg

Podobne produkty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium