Pektyna do dżemów naturalna cytrusowo-jabłkowa 210g
Opis
Pektyna do dżemów naturalna cytrusowo-jabłkowa 210g
Pektyna cytrusowo-jabłkowa to naturalne składniki roślinne, które zaliczane są do błonnik pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie.
Oznaczenie pektyny jako E440 - w obecnych czasach brzmi niepokojące, lecz wśród całej złej sławie E, pektyna jest substancją naturalną pochodzenia roślinnego, bogate w błonnik.
Jakie właściwości ma pektyna?
właściwości żelujące
właściwości zagęszczające
właściwości emulgujące
właściwości prozdrowotne - sprzyjają regulacji gospodarki cholesterolowej i węglowodanowej
Do czego używać pektyny?
do dżemów,
do marmolad,
do sosów
do różnego rodzaju deserów.
Jak używać pektyny?
użyj w proporcji 15g na 1kg owoców
Pektynę rozpuść w wodzie i dodaj do gotującego się czemu.
Szczegóły produktu:
KRAJ POCHODZENIA | WŁOCHY |
SKŁAD | pektyna E440, sacharoza. |
WAGA | 210g |
OPAKOWANIE | Torebka typu DOYPACK z okienkiem |
Sprawdź również | PEKTYNA 60G, 3110; PEKTYNA 1KG, 3053 |