Osłonka termokurczliwa, barierowa, 100/65mm 1mb

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 0,79 zł 0.79
ilość MB

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Osłonka termokurczliwa, barierowa, 100/65mm 1mb

Osłonka termokurczliwa barierowa posiada, aż 5 warstw!

Osłonki termokurczliwe, barierowe składają się z pięciu warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid, który zapewnia, że składniki farszu pod osłonką są zabezpieczone przed rozdzielaniem się. 

Podczas parzenia osłonka kurczy się do 15% wzdłuż i wszerz. Dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd i termin przydatności do spożycia przez kilka tygodni. Dużą zaletą osłonek barierowych jest to, że zachowują świeży aromat oraz nie przenikają do nich obce zapachy.

Do czego używać osłonek poliamidowych barierowych?

do wyrobu niewędzonych kiełbas

do gotowanych szynek

do wyrobów z drobiu

Jakie są właściwości osłonki barierowej?

nie przepuszcza wody ani tłuszczy,

nie powoduje ubytków w obróbce termicznej,

przedłużają trwałość wyrobu,

chroni wyroby przez utratą aromatu, wagi oraz koloru,

jest odporna na pleśń i wysoką temperaturę.

Do czego używać osłonki barierowej?

Osłonka idealna do wyrobów niewędzonych takich jak:

szynki parzone i gotowane,

mielonki,

salceson,

pasztetowa,

kaszanka.

Jak używać osłonki termokurczliwej?

Przed użyciem namocz przez około 15min w zimnej wodzie. Osłonka termokurczliwa musi być mocno nabita. Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.

Szczegóły produktu:

Opakowanie 1mb (kupując wielokrotność otrzymasz w 1 odcinku)
Kaliber / średnica po napełnieniu 65mm
szerokość rękawa na płasko 100mm

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium