Osłonka białkowa, fi 55 mm, karmel, 1mb
Opis
Osłonka białkowa, fi 55 mm, karmel, 1mb
Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem
tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych.
Średnica: 5,5cm
Długość: 1mb (zamów tyle metrów ile potrzebujesz, całość otrzmasz w jednym kawałku)
Do czego używać osłonki białkowej:
Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa,
mortadela, salami itp.,
Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.
Jak używać osłonki białkowej?
Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min.
Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem,
zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.
Wskazówka:
Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce
będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.