Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Butelka z korkiem 250ml
Butelka z korkiem 250ml
3,99 zł 3,21 zł
Termometr 2w1 do piekarnika i pieczenia, 30-100°C i 50-300°C
Termometr 2w1 do piekarnika i pieczenia, 30-100°C i 50-300°C
21,29 zł 15,94 zł
szt.
Słój/Kubek 400ml ze słomką "Fresh"
Słój/Kubek 400ml ze słomką "Fresh"
4,19 zł 3,38 zł
Rurka fermentacyjna szklana kątowa
Rurka fermentacyjna szklana kątowa
2,59 zł 2,08 zł
szt.
Pędzel serowarski do wosku
Pędzel serowarski do wosku
9,89 zł 8,02 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 22
Sito do maszynki nr 32 fi 22
21,49 zł 17,45 zł
szt.
Korkociąg do wina czarny HORNET
Korkociąg do wina czarny HORNET
4,19 zł 3,36 zł
szt.
Galon 1l z zakrętką w oplocie zielony
Galon 1l z zakrętką w oplocie zielony
11,49 zł 9,32 zł
szt.
Por suszony 10g
Por suszony 10g
2,69 zł 2,09 zł
SASZETKA
Zaciskarka do zakrętek fi31,5
Zaciskarka do zakrętek fi31,5
51,49 zł 41,91 zł
szt.
Butelka LIRICA 500ml
Butelka LIRICA 500ml
5,39 zł 4,59 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 24
Sito do maszynki nr 32 fi 24
21,49 zł 17,45 zł
szt.

Naturalny dym wędzarniczy 1kg

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 23,89 zł 23.89
ilość SZT.
dodaj do przechowalni

Opis

Naturalny dym wędzarniczy, który możesz stosować do różnych rodzajów mięs oraz ryb.

Dym wędzarniczy to substancja, która została wyprodukowana w procesie technologicznym z dymu wędzarniczego. Dym z kolei powstał podczas procesu spalania starannie wyselekcjonowanych drzew liściastych. Dym ten jest następnie oczyszczany z substancji smolistych. W składnie dymu wędzarniczego znajduje się tyko czysty dym, pozbawiony szkodliwych dla zdrowia ubocznych produktów. Nada on Twoim wyrobom naturalnego aromatu wędzonych potraw. Płyn stosowany jest do wyrobów domowych, ponieważ nie posiada substancji "E".

Jak używać dymu wędzarniczego przy wędzonkach np. szynka, schab, boczek, karczek?

1. ZANURZ - zapeklowane mięso zanurz na około 4 sekundy w barwniku, następnie wysusz i zacznij wędzić.

2. SPRYSKAJ - płyn wlej do spryskiwacza i zamiast zanurzania, spryskaj powierzchnię mięsa

Jak używać dymu wędzarniczego do ryb?

Rybę dobrze osusz, następnie zanurz w roztworze. Pozostaw na 10 sekund w celu ustabilizowania barwy i zacznij wędzić!

Jak używać dymu wędzarniczego do zabarwienia jelit?

Jelita dobrze wypukaj z soli. Tak przygotowane jelita zalej naturalnym dymem i mocz je około 15-20min. W trakcie moczenia zamieszaj jelita od czasu do czasu, aby płyn dobrze się rozprowadził po całej powierzchni jelit. Po namoczeniu, jelita włóż do miski z czystą wodą, aby je opłukać z wolnego barwnika.

Jelita są gotowe do nadziewania farszem!

Jak nanosić naturalny dym wędzarniczy?

Dym wędzarniczy stosuje się zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz produktu. Na zewnątrz możesz nanieść go poprzez spryskanie wyrobu za pomocą opryskiwacza, który równomiernie rozprowadzi dym wędzarniczy.
 
PRODUKT GOTOWY JEST DO UŻYCIA, nie musisz go rozcieńczać.

Szczegóły produktu:

KRAJ POCHODZENIA UE
SKŁAD woda 75%, aromat dymu: 22,5% aromatu dymu zgodnie z rozporządzeniem EC 1321/2013, 2,5% glikol propylenowy (substancja pomocnicza w procesie produkcji)
WAGA 1kg
OPAKOWANIE Torebka typu DOYPACK z okienkiem

Podobne produkty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium