Nastrzykiwarka ręczna 3l

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 121,79 zł 121.79
ilość szt.
Zyskujesz 121 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Nastrzykiwarka ręczna 3l

Nastrzykiwarka do mięsa przyda się w przygotowaniach domowych wyrobów.

To właśnie dzięki nastrzykiwarce będziesz w stanie równomiernie rozprowadzić solankę wewnątrz mięsa, które będziesz wędzić. 

Dlaczego warto nastrzykiwać mięso?

Nastrzykiwanie jest formą zakonserwowania mięsa. Peklowanie mięsa nie jest możliwe bez odpowiedniego wprowadzenia solanki wewnątrz mięsa. Nastrzykiwanie pomoże we właściwy sposób nawodnić solanką wybrany wyrób. Dzięki równomiernego rozprowadzeniu solanki Twój wyrób będzie aromatyczny, a także będzie smakowicie wyglądał. Oczywiście możesz uwędzić bez nastrzykiwania, lecz większe kawałki mogą być nie dopeklowane. Wędliny, które są nastrzyknięte, w przekroju będą miały różową barwę. Możesz nastrzykiwać każdy rodzaj mięsa, drób, dziczyznę, wołowinę lub wieprzowinę. 

Jak nastrzykiwać mięso?

1. Przygotuj solankę do nastrzykiwania.

2. Napełnij strzykawkę roztworem.

3. Mięso umieść w dużym naczyniu, tak aby nadmiar roztworu nie rozlał się.

4. Umieść igłę w mięsie na różnych głębokościach wykonując nastrzyk.

5. Czynność powtarzaj w ok. 5cm odstępach.

Co wchodzi w skład nastrzykiwarki?

pojemnik wielokrotnego użytku o pojemności 3l z podziałką

igła o długości 13,5cm ze stali nierdzewnej, która posiada boczne otwory ułatwiające szybkie nastrzyknięcie większych porcji mięsa

Wskazówka:

Szynkę nastrzykuj w poprzek włókien.

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium