Nadziewarka do kiełbasy 4kg pozioma

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 266,99 zł 266.99
ilość szt.
Zyskujesz 266 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Nadziewarka do kiełbasy 4kg pozioma

Nadziewarka ręczna doskonale sprawdzi się w wyrobie domowych wędlin.

Doskonała do napełnienia farszem osłonek wędliniarskich takich jak jelita. W efekcie końcowym otrzymamy kiełbasy, parówki, kabanosy, salami itp. Nadziewarka jest niezwykle prosta w obsłudze, dzięki czemu świetnie sprawdzi się w praktyce dla domowego masarza, jak i w małych masarniach.

Wykonana została ze stali nierdzewnej. Układ napełniania pozwala na szybką oraz łatwą obsługę. W zestawie wraz z nadziewarką są 3 plastikowe lejki w różnych rozmiarach.

 Średnice lejków:

17mm

21mm

25mm

Jak używać nadziewarki?

  1. Na okrągłej nakładce zamontuj lejek
  2. Nakładkę z lejkiem dokręć do aluminiowego cylindra. 
  3. Umocnij korbę na spiralnym tłoku za pomocą śrubki znajdującą się w zestawie, a następnie osłonę pierścieniową tylną przekręć do końca tłoka zakończonego dyskiem.
  4. Napełnij farszem cylinder.
  5. Urządzenie ustaw na płaskim, stabilnym podłożu np. blacie kuchennym bądź stole i przy pomocy zacisków przymocuj nadziewarkę do blatu kuchennego czy stołu.
  6. Spiralny tłok z osłoną pierścieniową tylną i z zamontowaną korbką wsuń do aluminiowego pojemnika z farszem i dobrze nakręć na pojemnik.
  7. Jeżeli nadziewarka jest napełniona i dobrze zamocowana, możesz rozpocząć prac

Jak dbać o nadziewarkę?

przed pierwszym użyciem umyj nadziewarkę ciepłą wodą

przed użyciem rozprowadź łyżeczkę dowolnego oleju jadalnego na jej powierzchni

Szczegóły produktu:

Typ nadziewarki: pozioma
Pojemność: 4kg
Wysokość: 34cm
Szerokość: 28cm
Długość 78,5cm

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium