Maszynka do mięsa nr 12
Opis
Maszynka do mięsa nr 12
Polska, bezawaryjna, żeliwna maszynka "Alfa" nr 12, która posłuży Ci przez wiele lat.
Oprócz kilku części, których ostrzenie i wymiana jest konieczna co jakiś czas (sito, nożyk oraz tulejka), nie ma się w niej co zepsuć. Maszynka ręczna służy do mielenia, a także nadziewania farszu w jelita.
Dlaczego warto wybrać maszynkę ręczną?
Do domowych potrzeb maszynka ręczna jest idealna. Bez problemu można nią zmielić, a co najważniejsze nabić farsz w jelita. Dzięki nadawaniu własnej prędkości nabijania, do wnętrza jelit nie dostają się pęcherzyki powietrza oraz farsz układa się równomiernie, czego w maszynce elektrycznej nie jesteśmy w stanie kontrolować.
W zestaw maszynki wchodzi:
Korpus,
Tulejka,
Ślimak i trzpień,
Nożyk,
Sito (fi4, fi6 lub fi8 - w zależności od dostawy)
Nakrętka,
Korba,
Nasadka,
Śruba mocująca korbę do ślimaka.