Jelita wieprzowe do kiełbasy Chiny, kaliber 28/30, 91mb, 6 pęczków, kółko niebieskie

  • nowość
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 409,99 zł 409.99
ilość PĘCZ
Zyskujesz 409 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Jelita wieprzowe do kiełbasy Chiny, kaliber 28/30, 91mb, 6 pęczków, kółko niebieskie

Jelita wieprzowe są jadalną osłonką wykorzystywaną przy wyrobie wszelkiego

rodzaju kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione

jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku.

 

Parametry:

Kaliber polski

28/30

Długość pęczka

91mb

Ilość

6 pęczków

    
Jak przygotować jelita wieprzowe przed użyciem?

Jelita dokładnie wypłukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich

       kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek,

Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut,

Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy

       zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz),

Przepłukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek.

 

 Jak przechowywać jelita wieprzowe i jaki mają termin ważności?

Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko.

Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C)

można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ

tracą swoje właściwości oraz elastyczność.

 

 

 

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium