Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Zioła do nalewki Żeńszeniówka
Zioła do nalewki Żeńszeniówka
33,69 zł 27,44 zł
szt.
Słód żytni Weyermann 1kg
Słód żytni Weyermann 1kg
5,49 zł 4,40 zł
szt.
zaprawka SWEET BITTER 25ml
zaprawka SWEET BITTER 25ml
6,69 zł 5,44 zł
Wiadro plastikowe 10l
Wiadro plastikowe 10l
4,99 zł 4,05 zł
szt.
Butelka MARASCA 0,5L w oplocie z zakrętką
Butelka MARASCA 0,5L w oplocie z zakrętką
6,69 zł 5,42 zł
szt.
Rękawica przeciwskaleczeniowa
Rękawica przeciwskaleczeniowa
23,09 zł 8,81 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 26
Sito do maszynki nr 32 fi 26
21,49 zł 17,45 zł
szt.
Zaprawka AMERIKANSK VODKA 25ml
Zaprawka AMERIKANSK VODKA 25ml
6,69 zł 5,41 zł
Wieczko fi82 owoce MIX
Wieczko fi82 owoce MIX
0,31 zł 0,26 zł
szt.
Słój wielofunkcyjny 30l
Słój wielofunkcyjny 30l
164,29 zł 133,81 zł
szt.
Zaprawka BITTEROVKA 25ml
Zaprawka BITTEROVKA 25ml
7,19 zł 5,82 zł
Słód czekoladowy jasny Viking Malt 2,5kg
Słód czekoladowy jasny Viking Malt 2,5kg
12,19 zł 9,91 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Jelita wieprzowe Europa, kaliber 28/30, 20mb, 1 pęczek

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,99 zł 14.99
ilość PĘCZ
dodaj do przechowalni

Opis

Jelita wieprzowe są jadalną osłonką wykorzystywaną przy wyrobie wszelkiego

rodzaju kiełbas. Możesz w nich wędzić, parzyć, grillować oraz suszyć. Zakupione

jelita otrzymasz w zgrzanym, foliowym opakowaniu lub w wiadereczku.

 

Parametry:

Kaliber polski

28/30

Długość pęczka

20mb

Ilość

1 pęczek

    
 Jak przygotować jelita wieprzowe przed użyciem?

Jelita dokładnie wypłukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie było na nich

       kryształków soli, które mogą rozerwać jelito podczas naciągania na lejek,

Namocz jelita w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut,

Wymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (niektórzy

       zostawiają je w wodzie na noc, a rano nadziewają farsz),

Przepłukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek.

 

 Jak przechowywać jelita wieprzowe i jaki mają termin ważności?

Zakupione jelita są zasolone, spakowane w foliowe woreczki lub w wiadreczko.

Takie jelita, przechowywane w lodówce lub chłodni (temp. 1 st.C do 14 st.C)

można przetrzymywać dłuższy okres czasu. Jelit nie zaleca się mrozić, ponieważ

tracą swoje właściwości oraz elastyczność.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium