Drożdże do wina WINE YEAST WHITE GRAPE (do win z białych winogron)
Opis
Drożdże do wina WINE YEAST WHITE GRAPE (do win z białych winogron)
Drożdże do wina WINE YEAST WHITE GRAPE (do win z białych winogron) to drożdże do białych win, które obniżają ich kwasowość. Fermentacja przy użyciu tych drożdży jest stabilna i dokładna.
Drożdże idealne do win białych takich jak:
Chardonnay,
Chenin Blanc,
Sauvignon Blanc,
Tokay,
Muscat,
Pinot Gris,
Pinot Blanc,
Riesling,
Semillon
Dlaczego warto używać drożdży STRONGFERM WINE YEAST WHITE?
doskonale ługują barwniki i pigmenty
produkują więcej amylozy, dzięki czemu wino nabiera dobrej struktury, która wpływa na smak i aromat efektu końcowego.
powodują zmniejszenie kwasowości wina
po fermentacji wino dobrze się klaruje i szybko stabilizuje
są niskoalkoholujące
Jak używać drożdży Strongferm Wine Yeast White ?
Odpowiednią dawkę drożdży uwodnij w wodzie o temperaturze 35ºC w stosunku 1/10 części wody. Pozostaw tylko na 20 minut. Delikatnie zamieszaj i dodaj do nastawu. Po zaaplikowaniu drożdży, moszcz dokładnie wymiesza i napowietrz.
Jak dawkować drożdże Strongferm Wine Yeast White ?
2g drożdży na 5 litrów wina. Zawartość torebki wystarcza na 25 litrów wina. Dawka zależy od sposobu użycia i osądu winiarza.
Szczegóły produktu:
Alkohol | do 13% |
Temperatura fermentacji | 10-35°C |
Opakowanie | 5g |
Rodzaj wina | wina białe |
Na ile litrów | 25l wina |