Drożdże do wina BROWIN ENOVINI BAYA
Opis
Drożdże do wina BROWIN ENOVINI BAYA
Drożdże ENOVINI BAYA to drożdże klasy premium, idealne do win białych i różowych.
Drożdże polecane są do win z: agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych winogron, rabarbaru, rodzynek.
Dlaczego warto używać drożdży ENOVINI BAYA?
drożdże to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży
pozwalają uzyskać wino o intensywnym aromacie owoców, bogatym smaku oraz doskonałej klarowności
zapewniają szybką, wydajną i stabilną fermentację w bardzo szerokim zakresie temperatur
idealnie nadają się do restartu fermentacji
pracują w nawet trudnych warunkach
Jak używać drożdży ENOVINI BAYA?
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Szczegóły produktu:
Składniki | drożdże winiarskie Saccharomyces bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu. |
Alkohol | do 18% |
Temperatura fermentacji | 10-35°C |
Opakowanie | 7g |
Rodzaj wina | wino białe i różowe |
Na ile litrów | 10-35l |