Bułka tarta 5kg
Opis
Bułka tarta 5kg
Bułka tarta to klasyk!
To klasyk, którego nie może zabraknąć w polskiej kuchni. Jest niezastąpionym produktem podczas przyrządzania tradycyjnych polskich dań. Jej najbardziej znana odmiana to bułka tarta jasna, którą przygotowuje się z mąki pszennej. Ciekawostką jest, że bułka tarta nie dotarła jeszcze wszędzie - nie dostaniesz jej np. w Holandii czy w Norwegii.
Do czego używać bułki tartej?
używana jest przede wszystkim jako składnik panierki (np. do mięsa drobiowego, wieprzowego, ryb, krokietów i serów)
zarumieniona na maśle podkreśli smak gotowanych warzyw (np. fasolki, brokułów, kalafiora)
sprawdzi się przy pieczeniu (np. pasztetów, ciast, pieczeni)
dosypanie bułki tartej do mięsa mielonego lub sosu, zwiększa ich gęstość i spoistość.
Szczegóły produktu:
WAGA | 5kg |
OPAKOWANIE | Torebka typu DOYPACK z okienkiem |