Chleb graham z mieszanki | Przepisy z Domowej Spiżarni
Chleb graham z mieszanki | Przepisy z Domowej Spiżarni

Pomysł na szybki wyrób chleba? Już jest! Według mnie to najlepszy pomysł dla osób, które nie mają dużo czasu, a chcą aby ich dom pachniał ciepłym chlebkiem! ;)

Mieszanki do chleba dostępne są już prawie w każdym markecie, ale ich składy dają dużo do życzenia. Nasze mieszanki mają czyste proste składy, i pochodzą z małego lubuskiego młyna.

Potrzebujesz:

Mieszanka do chleba graham

Drożdże instant 3g 

250ml letniej wody,

2 łyżki mąki pszennej tortowej

Jak zrobić chleb z mieszanki graham:

  1. Wsyp do miski 500g mieszanki, dolej wodę i drożdże,
  2. Wyrabiaj ciasto mikserem lub ręcznie przez około 10-15min,
  3. Przykryj miskę ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę,
  4. Przełóż do kosza do wyrastania chleba (okrągłego), przykryj ścierką i odczekaj jeszcze godzinę,
  5. Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i przełóż na nią ciasto,
  6. Piecz w temperaturze 220 stC przez 40-50minut, stopniowo zmniejszając temperaturę do 180 stC.

Produkty, które zostały użyte w przepisie:

[product id="3383,3476"]

 


Bądź z nami na bieżąco - SUBSKRYBUJ NASZ KANAŁ!

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium