Pomysł na szybki wyrób chleba? Już jest! Według mnie to najlepszy pomysł dla osób, które nie mają dużo czasu, a chcą aby ich dom pachniał ciepłym chlebkiem! ;)
Mieszanki do chleba dostępne są już prawie w każdym markecie, ale ich składy dają dużo do życzenia. Nasze mieszanki mają czyste proste składy, i pochodzą z małego lubuskiego młyna.
Potrzebujesz:
250ml letniej wody,
2 łyżki mąki pszennej tortowej
Jak zrobić chleb z mieszanki graham:
- Wsyp do miski 500g mieszanki, dolej wodę i drożdże,
- Wyrabiaj ciasto mikserem lub ręcznie przez około 10-15min,
- Przykryj miskę ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę,
- Przełóż do kosza do wyrastania chleba (okrągłego), przykryj ścierką i odczekaj jeszcze godzinę,
- Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i przełóż na nią ciasto,
- Piecz w temperaturze 220 stC przez 40-50minut, stopniowo zmniejszając temperaturę do 180 stC.
Produkty, które zostały użyte w przepisie:
[product id="3383,3476"]
Bądź z nami na bieżąco - SUBSKRYBUJ NASZ KANAŁ!