🗳 EKSPRESOWA WYSYŁKA 🗳

ZAMÓWIENIE ZŁOŻONE(i opłacone lub za pobraniem) WYSYŁAMY TEGO SAMEGO DNIA

Zrębki do wędzenia mięsa, wyposażenie domowej wędzarni

Zrębki do wędzenia mięsa to niezbędne wyposażenie domowej spiżarni, odpowiednio dobrane drewno pozwala wzmocnić aromat i smak domowej kiełbasy.

Zrębki do wędzenia mięsa, czereśniowe, olchowe, mieszane, klonowe, bukowe

Zrębki do wędzenia mięsa to drobne i regularne kawałki drewna, które nadają aromat dymowi okadzającemu nasze domowej roboty wędliny. W zależności od ich rodzaju mięso może przyjmować długi szereg ciekawych smaków. Istnieje cała rzesza smakoszy, którzy uwielbiają wędzonki właśnie z konkretnym rodzajem zastosowanego podczas ich przeróbki termicznej drewna. Nie tylko dla nich sklep internetowy Domowa Spiżarnia przygotował ciekawy wybór tych akcesoriów. Są to między innymi zrębki wędzarnicze dębowe, bukowe, klonowe, olchowe, czereśniowe oraz mieszane. A także pochodzące z takich drzew jak śliwa, gruszka, morela oraz jabłoń. Każdy z nich to pełny i aromatyczny smak, który z pewnością podniesie przyjemność pochodzącą ze smakowania domowego mięsa. Asortyment ten występuje w postaci drobnej, średniej i grubej. A także we frakcji, 2, 4, 6 i 8. W zależności oczywiście od rodzaju naszej wędzarni oraz wielkości kawałków mięsa można go dobierać indywidualnie. Sprzedajemy je ponadto w wygodnych opakowaniach 1 i 3 kg. Nie mamy wątpliwości, że domowe mięso nabierze dzięki nim wybornego smaku.

Zrębki wędzarnicze o frakcji 2, 4, 6 i 8, drobne, średnie, grube

Zrębki wędzarnicze, często mylone z trocinami, produkuje się z drewna w specjalnych urządzeniach – rębakach. Pochodzą z drzew liściastych oraz owocowych. Te dobrej jakości, które oferuje Ci Domowa Spiżarnia, pozyskuje się z drzew, które rosły wcześniej na terenach czystych i nieskażonych zanieczyszczeniami. Poddaje się je ponadto suszeniu w wysokiej temperaturze. Proces ten pomaga mianowicie pozbyć się ewentualnych grzybów, zarodników pleśni oraz drobnoustrojów. Samo wędzenie zaś to proces, który nadaje mięsu aromat oraz piękną barwę. Oprócz tego pomaga ono także przedłużyć sposób jego przydatności do spożycia, ponieważ sam dym również posiada właściwości bakteriobójcze. Dzięki naszym zrębkom dym będzie nie tylko naturalny i aromatyczny, ale także zdrowy na tyle, na ile to możliwe. Także dzięki optymalnej wilgotności. Nasz asortyment w tej pozwala na eksperymenty. Może się okazać, ze ulubiona kiełbasa lub szynka lepiej smakuje po wędzeniu jej w dymie olchowym zamiast klonowego. A może lepszy efekt dadzą zrębki z drzew owocowych, takich jak czereśnia lub grusza? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby spróbować!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium