Słód Melanoidynowy Weyermann 200g
Słód specjalny, parzony, może być stosowany jako niewielki dodatek przy zasypie piw w stylach: Amber Ale, Red Ale, Bock. Melanoidyny powstają przy zacieraniu dekokcyjnym, dlatego dodatek tego słodu może niejako zastąpić dekokcję. Może wg. producenta stanowić do 20% zasypu, jednak nasze doświadczenia sugerują aby nie przekraczać wartości 7-10% zasypu.
Barwa ok. 60-80 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carabelge Weyermann 200g
Słód specjalny. Dodawany najczęściej do szerokiej gamy piw belgijskich: Belgian Pale Ale, Dubbel, Blonde a także do bursztynowych i ciemnych lagerów. Lekko zwiększa słodowość, wnosi delikatne aromaty suszonych owoców, rodzynek. Stosowany w ilości do 15% zasypu przy piwach belgijskich, oraz do 5% przy zasypie na piwo typu lager. Barwa 30-35 EBC.
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny ciemny Weyermann 200g
Wysokiej klasy ciemny słód pszeniczny przeznaczony do warzenia piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock, Dunkelweizenbock, gdzie może stanowić do 100% zasypu, jednak powyżej 70% (słodu pszenicznego, który jest bez łuski), mogą występować problemy z filtracją. Niewielki dodatek tego słodu do piw ciemnych, korzystnie wpłynie na pianę.
Barwa: 14-18 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 200g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Weyermann 200g
Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze słodowni Weyermann. Wnosi więcej aromatów przypieczonej skórki chlebowej, lekko przyciemnia kolor. Używany najczęściej do ciemnych lagerów (Schwarzbier, Bock, Porter Bałtycki), może być również dodawany do ciemnych piw typu Ale takich jak (Brown Ale, Stout)
Barwa 20-25 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carawheat Weyermann 200g
Specjalny słód pszeniczny karmelowy, polecany jako dodatek do piw ciemnych w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock, jak również jako dodatek do piw ciemnych, głównie górnej fermentacji. Może stanowić do 15% zasypu.
Kolor 100-130 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Weyermann 200g
Najwyższej jakości słód podstawowy ze słodowni Weyermann. Słód wiedeński wnosi do bukietu słodowość oraz smaki przypieczonej skórki od chleba. Używany najczęściej do piw w stylach: Lager wiedeński, Marcowe, Koźlak, Koźlak Majowy (może być użyty w ilości do 100% zasypu), oraz jako dodatek zwiększający słodowość w gotowym piwie.
Barwa: 6-9 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny ciemny Weyermann 500g
Wysokiej klasy ciemny słód pszeniczny przeznaczony do warzenia piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock, Dunkelweizenbock, gdzie może stanowić do 100% zasypu, jednak powyżej 70% (słodu pszenicznego, który jest bez łuski), mogą występować problemy z filtracją. Niewielki dodatek tego słodu do piw ciemnych, korzystnie wpłynie na pianę.
Barwa: 14-18 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Abbey Weyermann 200g
Słód specjalny, belgijski,wnosi do piwa smaki tostowe, biszkoptowe (słód uznawany za odpowiednik "Biscuit Malt". Najczęściej dodawany do piw w stylach belgijskich, takich jak: Dubbel, Belgian Pale Ale, Blonde. Stosowany w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 40-50EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carapils Weyermann 200g
Słód specjalny ze słodowni Weyermann. Jest to delikatnie (w niskich temperaturach) karmelizowany słód pilzneński, który korzystnie wpływa na głębie smakową, oraz poprawia jakość piany. W lekkich, jasnych piwach używany najczęściej w ilości do 10% zasypu, w piwach mocniejszych/ciemniejszych może stanowić do 40% zasypu.
Barwa 3-5 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Caramunich I Weyermann 200g
Słód monachijski, karmelowy. Dodatek do wielu rodzajów piw w stylach: Octoberfest, Mailbock, Bock, Porter, Stout, Amber Ale. Zwiększa słodowość piwa oraz pogłębia barwę. Używany w zasypie w ilości do 10%.
Barwa 80-100 EBC.
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carafa II Special Weyermann 500g
Słód specjalny, palony, wyprodukowany z ziarna pozbawionego łuski, dzięki czemu wnosi mniej ostrych, kwaskowych posmaków do piwa, niż przy użyciu palonego ziarna zawierającego łuskę. Stosowany jako dodatek do piw ciemnych: Stout, Porter, Schwarzbier. Niewielki dodatek w zasypie (80-100 g.) pozwoli nadać czerwony odcień w jasnych piwach. Używany w ilości do 5% zasypu.
Barwa 1100-1200 EBC
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carafa I Special Weyermann 500g
Słód specjalny, palony, wyprodukowany z ziarna pozbawionego łuski, dzięki czemu wnosi mniej ostrych, kwaskowych posmaków do piwa, niż przy użyciu palonego ziarna zawierającego łuskę. Stosowany jako dodatek do piw ciemnych: Stout, Porter, Schwarzbier. Niewielki dodatek w zasypie (80-100 g.) pozwoli nadać czerwony odcień w jasnych piwach. Używany w ilości do 5% zasypu.
Barwa 800-1000 EBC
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 500g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 200g
Słód specjalny, prażony, stosowany jako dodatek do piw ciemnych, wnosi do bukietu piwa, smaki palone, typowe dla bardzo ciemnych słodów, jednak w odróżnieniu do słodów palonych jęczmiennych, nie wprowadza do piwa wyraźnej palonej ostrości. Może być użyty w ilości do 5% zasypu.
Barwa: ok. 800-1200 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pale ale Weyermann 500g
Wysokiej jakości, bazowy słód do piw angielskich wyprodukowany w niemieckiej słodowni Weyermann. Podstawowy słód używany do warzenia piw w stylach: (Pale Ale, IPA, Bitter, Stout, Brown Ale, Irish Red Ale). Polecany w szczególności do piw górnej fermentacji. Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa: 5.5-7.5 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 200g
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę