Wędzarnie i akcesoria
Zrębki wędzarnicze bukowe, drobne, frakcja 2, 3kg
Wędzenie to proces, który ma za zadanie nadać typowego aromatu, barwy.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze bukowe, grube, frakcja 8, 3kg
Powstają one z drzew, które rosły na terenach ekologicznie czystych.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze bukowe, średnie, frakcja 4, 1kg
Wędzenie to proces, który ma za zadanie nadać typowego aromatu, barwy.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze czereśniowe, grube, frakcja 8, 1kg
Powstają one z drzew, które rosły na terenach ekologicznie czystych.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze dębowe, drobne, frakcja 2, 3kg
Zrębki powstają w specjalnych urządzeniach, które tną drewno na regularne kawałeczki, dzięki temu wyróżniamy klasy zrębek. Powstają one z drzew, które rosły na terenach ekologicznie czystych
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze dębowe, średnie, frakcja 4, 3kg
Zrębki mają doskonałe właściwości konserwujące.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze mieszane, drobne, frakcja 2, 3kg
Zrębki powstają w specjalnych urządzeniach, które tną drewno na regularne kawałeczki, dzięki temu wyróżniamy klasy zrębek.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze mieszane, grube, frakcja 8, 20kg
Dym ze zrębków ma dezynfekujące właściwości, nie pozwalające bakteriom gnilnym się rozwijać i rozmnażać
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze morela, grube, frakcja 8, 1kg
Zrębki powstają w specjalnych urządzeniach, które tną drewno na regularne kawałeczki, dzięki temu wyróżniamy klasy zrębek.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze morela, średnie, frakcja 4, 1kg
Nadadzą wyrobom złotawy kolor.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze olchowe, drobne, frakcja 2, 3kg
Wędzenie to proces, który ma za zadanie nadać typowego aromatu, barwy.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze olchowe, grube, frakcja 8, 3kg
Drewno, które zostało rozdrobnione poddawane jest procesowi suszenia, dzięki czemu osiągają najbardziej optymalną wilgotność (poniżej 11%)
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrębki wędzarnicze olchowe, średnie, frakcja 4, 3kg
Wędzenie to proces, który ma za zadanie nadać typowego aromatu, barwy.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Drzewo do wędzenia wędlin, zrębki do wędzenia, haki do wędzarni
Drzewo do wędzenia wędlin, zrębki drewniane do wędzenia. Szukasz najlepszych akcesoriów do wyrobu wędlin? Sklep Domowa Spiżarnia zaprasza na zakupy. W bogatej ofercie znajdziemy haki do wędzarni w kształcie litery S, potrójny hak do wędzenia kurczaka, podwójny hak do wędzenia ryb, potrójny hak do wędzenia ryb, wkręcany hak do wędzenia ryb, szczotkę do czyszczenia grilla i wędzarni oraz różnego rodzaju zrębki wędzarnicze. Wszystkie te akcesoria do wyrobu wędlin są niezbędne. Haki do drobiu i ryb wykonane zostały ze stali nierdzewnej. Są niezwykle istotnym elementem każdej wędzarni. Dzięki tym hakom do wyrobu wędlin w wygodny sposób uwędzisz nie tylko różnego rodzaju mięsa, ale i ryby. Haki pozwalają na równomierne wędzenie, zawieszone na takim haku mięso swobodnie zwisa, a dym może swobodnie przenikać z każdej strony. Haki do wyrobu wędlin są bardzo łatwe w użyciu, a ich specyficzny kształt pozwala na używanie nawet poza wędzarnią. Dzięki temu, że są wykonana z wysokiej jakości stali, będą ci służyły długo.
Drzewo do wędzenia wędlin, drewniane zrębki do wędzenia
Drzewo do wędzenia wędlin nadaje mu aromat. Oferujemy również haki do wędzarni, odporne na wysokie temperatury, nie musisz więc martwić się o to, że się odkształcą w czasie wędzenia. Nie pokryją się także rdzą, nawet po wielokrotnym i intensywnym użyciu. Oprócz haków bardzo ważnym i niezbędnym akcesorium do wyrobu wędlin są zrębki. Zrębki wędzarnicze to kawałki drewna, które pod wpływem wysokiej temperatury uwalniają pachnący dym. Dym ten przechodzi przez mięso i nadaje mu specyficzny aromat i zapach. W sklepie Domowa Spiżarnia znajdziesz kilka rodzajów zrębków, są to zrębki: bukowe, dębowe, gruszkowe, jabłkowe, klonowe, mieszane, morelowe, olchowe, śliwkowe, czereśniowe, z orzecha włoskiego. Zrębki wędzarnicze do wyrobu wędlin pakowane są frakcjami. Pozytywne opinie naszych klientów świadczą o tym, że są zadowoleni z zakupów u nas i większość z nich poleca nasz sklep oraz uważa, że będzie do nas wracać.
Sklep internetowy z akcesoriami do wędzenia wędlin
Domowa Spiżarnia to sklep internetowy z akcesoriami do wędzenia wędlin. Nie masz ochoty dłużej kupować coraz gorszej jakości mięsa w markecie? Postanowiłeś wyprodukować je we własnym zakresie, we własnym domu? Jesteś we właściwym miejscu. Nasz serwis online oferuje Ci przybory i akcesoria, a nawet przyprawy, które pozwolą Ci na wyrób wędlin w warunkach domowych. A potem skutecznie je uwędzić. Znajdziesz u nas między innymi zrębki wędzarnicze olchowe, orzech włoski i śliwka. A także haki wkręcane, potrójne oraz szczotki do czyszczenia grilla. Z ich pomocą nawet ten niełatwy proces przebiegnie dużo sprawniej i bardziej higienicznie. I co najważniejsze – pozwoli Ci cieszyć się świetnym smakiem własnoręcznie przygotowanych przysmaków. Proces odymiania mięsa to całkiem trudna sztuka. Ale z asortymentem, który proponuje Ci nasz sklep, z pewnością się uda. Oferujemy jednak dużo więcej. Domowa Spiżarnia to także akcesoria do wyrobu alkoholu i chleba. Każdy wielbiciel zdrowej, produkowanej w domowych warunkach żywności, znajdzie tutaj to, czego potrzebuje.
Dlaczego warto wędzić szynkę w domu?
Z wielu powodów. Koneserzy powiedzą nie bez racji, że proces ten nadaje jej bardzo dobry smak. Ale ma on więcej zalet. Przede wszystkim dobrze konserwuje mięso. Przez wiele lat, a nawet stuleci, był to jedyny, obok solenia, sposób jego konserwacji. Faktycznie, potraktowana dymem szynka wytrzymuje dłużej i dłużej pozwala cieszyć się swoim smakiem. Choć obecnie nie jest to priorytet, wciąż ma pewne znaczenie. Od pewnego czasu popularne stało się wędzenie dymem gorącym. Głównie dlatego, że nie wymaga ono zbyt wiele nakładu pracy i kosztów. Dawniej popularniejszy był dym zimny. Dym ciepły nie daje tak dobrej konserwacji, ale jeśli chodzi o walory smakowe, jest on zdecydowanie korzystniejszym rozwiązaniem. Dzieje się tak dlatego, że dużo szybciej przenika w strukturę mięsa. Obecnie także mamy spory wybór jeśli chodzi o rodzaj drewna. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia oferuje między innymi zrębki bukowe, olchowe i dębowe. A także pochodzące z takich drzew jak orzech włoski, śliwka oraz grusza.