🗳 EKSPRESOWA WYSYŁKA 🗳

ZAMÓWIENIE ZŁOŻONE(i opłacone lub za pobraniem) WYSYŁAMY TEGO SAMEGO DNIA

Drzewo do wędzenia wędlin, akcesoria i wyposażenie do domowej wędzarni

Drzewo do wędzenia wędlin i inne akcesoria oraz niezbędne wyposażenie domowej wędzarni. Znajdziesz tutaj haki do wędzarni, przybory do wędzenia ryb i kiełbasy.

Drzewo do wędzenia wędlin, zrębki do wędzenia, haki do wędzarni

Drzewo do wędzenia wędlin, zrębki drewniane do wędzenia. Szukasz najlepszych akcesoriów do wyrobu wędlin? Sklep Domowa Spiżarnia zaprasza na zakupy. W bogatej ofercie znajdziemy haki do wędzarni w kształcie litery S, potrójny hak do wędzenia kurczaka, podwójny hak do wędzenia ryb, potrójny hak do wędzenia ryb, wkręcany hak do wędzenia ryb, szczotkę do czyszczenia grilla i wędzarni oraz różnego rodzaju zrębki wędzarnicze. Wszystkie te akcesoria do wyrobu wędlin są niezbędne. Haki do drobiu i ryb wykonane zostały ze stali nierdzewnej. Są niezwykle istotnym elementem każdej wędzarni. Dzięki tym hakom do wyrobu wędlin w wygodny sposób uwędzisz nie tylko różnego rodzaju mięsa, ale i ryby. Haki pozwalają na równomierne wędzenie, zawieszone na takim haku mięso swobodnie zwisa, a dym może swobodnie przenikać z każdej strony. Haki do wyrobu wędlin są bardzo łatwe w użyciu, a ich specyficzny kształt pozwala na używanie nawet poza wędzarnią. Dzięki temu, że są wykonana z wysokiej jakości stali, będą ci służyły długo.

Drzewo do wędzenia wędlin, drewniane zrębki do wędzenia

Drzewo do wędzenia wędlin nadaje mu aromat. Oferujemy również haki do wędzarni, odporne na wysokie temperatury, nie musisz więc martwić się o to, że się odkształcą w czasie wędzenia. Nie pokryją się także rdzą, nawet po wielokrotnym i intensywnym użyciu. Oprócz haków bardzo ważnym i niezbędnym akcesorium do wyrobu wędlin są zrębki. Zrębki wędzarnicze to kawałki drewna, które pod wpływem wysokiej temperatury uwalniają pachnący dym. Dym ten przechodzi przez mięso i nadaje mu specyficzny aromat i zapach. W sklepie Domowa Spiżarnia znajdziesz kilka rodzajów zrębków, są to zrębki: bukowe, dębowe, gruszkowe, jabłkowe, klonowe, mieszane, morelowe, olchowe, śliwkowe, czereśniowe, z orzecha włoskiego. Zrębki wędzarnicze do wyrobu wędlin pakowane są frakcjami. Pozytywne opinie naszych klientów świadczą o tym, że są zadowoleni z zakupów u nas i większość z nich poleca nasz sklep oraz uważa, że będzie do nas wracać.

Sklep internetowy z akcesoriami do wędzenia wędlin

Domowa Spiżarnia to sklep internetowy z akcesoriami do wędzenia wędlin. Nie masz ochoty dłużej kupować coraz gorszej jakości mięsa w markecie? Postanowiłeś wyprodukować je we własnym zakresie, we własnym domu? Jesteś we właściwym miejscu. Nasz serwis online oferuje Ci przybory i akcesoria, a nawet przyprawy, które pozwolą Ci na wyrób wędlin w warunkach domowych. A potem skutecznie je uwędzić. Znajdziesz u nas między innymi zrębki wędzarnicze olchowe, orzech włoski i śliwka. A także haki wkręcane, potrójne oraz szczotki do czyszczenia grilla. Z ich pomocą nawet ten niełatwy proces przebiegnie dużo sprawniej i bardziej higienicznie. I co najważniejsze – pozwoli Ci cieszyć się świetnym smakiem własnoręcznie przygotowanych przysmaków. Proces odymiania mięsa to całkiem trudna sztuka. Ale z asortymentem, który proponuje Ci nasz sklep, z pewnością się uda. Oferujemy jednak dużo więcej. Domowa Spiżarnia to także akcesoria do wyrobu alkoholu i chleba. Każdy wielbiciel zdrowej, produkowanej w domowych warunkach żywności, znajdzie tutaj to, czego potrzebuje.

Dlaczego warto wędzić szynkę w domu?

Z wielu powodów. Koneserzy powiedzą nie bez racji, że proces ten nadaje jej bardzo dobry smak. Ale ma on więcej zalet. Przede wszystkim dobrze konserwuje mięso. Przez wiele lat, a nawet stuleci, był to jedyny, obok solenia, sposób jego konserwacji. Faktycznie, potraktowana dymem szynka wytrzymuje dłużej i dłużej pozwala cieszyć się swoim smakiem. Choć obecnie nie jest to priorytet, wciąż ma pewne znaczenie. Od pewnego czasu popularne stało się wędzenie dymem gorącym. Głównie dlatego, że nie wymaga ono zbyt wiele nakładu pracy i kosztów. Dawniej popularniejszy był dym zimny. Dym ciepły nie daje tak dobrej konserwacji, ale jeśli chodzi o walory smakowe, jest on zdecydowanie korzystniejszym rozwiązaniem. Dzieje się tak dlatego, że dużo szybciej przenika w strukturę mięsa. Obecnie także mamy spory wybór jeśli chodzi o rodzaj drewna. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia oferuje między innymi zrębki bukowe, olchowe i dębowe. A także pochodzące z takich drzew jak orzech włoski, śliwka oraz grusza.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium