Jęczmień palony Viking Malt 200g
Palone ziarna jęczmienia ze słodowni Viking Malt. Używane jako dodatek do piw w stylach: Stout, Porter. Wnoszą do piwa mocno palone smaki oraz nieco cierpkości. Palone ziarna mogą stanowić do 10% zasypu.
Barwa: >1000 j.EBC
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Słód pszeniczny karmelowy Viking Malt 200g
Słód pszeniczny karmelowy produkowany jest z krajowych odmian pszenicy. Powstaje w procesie prażenia "zielonego" słodu pszenicznego. Poprawia głębie smakową piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock. Może być również stosowany jako niewielki dodatek do szerokiej gamy piw, korzystnie wpływając na pianę. Nie zalecamy dawkowania w większej ilości niż 10% zasypu.
Barwa: ok. 100-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Viking Malt 200g
Słód wiedeński, to słód podstawowy, produkowany w suszarni ze słodu zielonego, pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt. Temperatura końcowego suszenia jest wyższa niż słodu pilzneńskiego, co powoduje, że barwa brzeczki jest lekko ciemniejsza a aromat jest bardziej wyrazisty. Używany przede wszystkim do wszelkiego rodzaju lagerów (Lager Wiedeński, Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 7-12 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód melanoidynowy Viking Malt 200g
Słód specjalny, parzony, może być stosowany jako niewielki dodatek przy zasypie piw w stylach: Amber Ale, Red Ale, Bock. Pozwala uzyskać posmaki występujące przy zacieraniu dekokcyjnym, Może wg. producenta stanowić do 20% zasypu, jednak nasze doświadczenia wskazują, aby nie przekraczać wartości 10% zasypu.
Barwa ok. 60-80 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy 30 Viking Malt 200g
Najjaśniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Viking Malt. Poprawia treściwość oraz sprawia, że piwa są pełne w smaku. Polecany w szczególności jako dodatek do piw jasnych (hefe-weizen. Pale Ale. Amber Ale). Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 30-40 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy jasny (150) Viking Malt 200g
Karmelowy słód ze słodowni Viking Malt. Stosowany dla lekkiego przyciemnienia koloru, zwiększenia pełni smakowej oraz treściwości. Bardzo uniwersalny słód, szerokiego zastosowania.
Barwa ok. 130-170 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Pszenica palona Viking Malt 200g
Palone ziarna pszenicy ze słodowni Viking Malt, to szlachetny dodatek do piw ciemnych, pogłębiają barwę oraz wnoszą do bukietu ciemne, palone smaki. Mogą stanowić do 5% w zasypie.
Barwa: >1000 j.EBC
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód pszeniczny karmelowy Viking Malt 500g
Słód pszeniczny karmelowy produkowany jest z krajowych odmian pszenicy. Powstaje w procesie prażenia "zielonego" słodu pszenicznego. Poprawia głębie smakową piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock. Może być również stosowany jako niewielki dodatek do szerokiej gamy piw, korzystnie wpływając na pianę. Nie zalecamy dawkowania w większej ilości niż 10% zasypu.
Barwa: ok. 100-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód pszeniczny Viking Malt 500g
Podstawowy surowiec używany do piw pszenicznych (Hefe-Weizen. Dunkelweizen itp..). Jako dodatek nadaje piwu gładkości oraz wprowadza owocowe nuty. Może stanowić do 80% zasypu, jednak przy górnej granicy mogą wystąpić problemy z filtracją. Słód pszeniczny często jest również używany, jako słód dodatkowy, poprawiający pianę (użyty w ilości 0,2-0,3 kg na 20l piwa).
Barwa: 3-6EBC
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Pszenica palona Viking Malt 500g
Palone ziarna pszenicy ze słodowni Viking Malt, to szlachetny dodatek do piw ciemnych, pogłębiają barwę oraz wnoszą do bukietu ciemne, palone smaki. Mogą stanowić do 5% w zasypie.
Barwa: >1000 j.EBC
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Słód czekoladowy jasny Viking Malt 200g
Jasna. delikatna wersja słodu czekoladowego. Wnosi do piwa umiarkowane ilości smaków czekoladowych, kawowych i orzechowych. Polecany przede wszystkim jako dodatek do piw ciemnych. Może stanowić do 10% zasypu.
Kolor 350-450 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy 600 Viking Malt 500g
Ciemny słód karmelowy ze słodowni Viking Malt. Zalecany w szczególności jako dodatek do piw ciemnych. Wnosi do piwa rubinowy kolor oraz bogaty bukiet "ciemnych" smaków (orzechy, suszone śliwki, rodzynki). Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 600 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód karmelowy 30 Viking Malt 500g
Najjaśniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Viking Malt. Poprawia treściwość oraz sprawia, że piwa są pełne w smaku. Polecany w szczególności jako dodatek do piw jasnych (hefe-weizen. Pale Ale. Amber Ale). Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 30-40 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński ZERO Viking Malt 500g
Słód pilzneński pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt, to słód bazowy, uniwersalnego zastosowania. Używany zarówno do piw górnej fermentacji (APA, AIPA) jak również do wszelkiego rodzaju lagerów (Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 3-4,5 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód melanoidynowy Viking Malt 500g
Słód specjalny, parzony, może być stosowany jako niewielki dodatek przy zasypie piw w stylach: Amber Ale, Red Ale, Bock. Pozwala uzyskać posmaki występujące przy zacieraniu dekokcyjnym, Może wg. producenta stanowić do 20% zasypu, jednak nasze doświadczenia wskazują, aby nie przekraczać wartości 10% zasypu.
Barwa ok. 60-80 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy czerwony Viking Malt 200g
Słód specjalny, idealny dodatek do piw w stylu IrishRed Ale, Bock, Scottish Ale. Wnosi do piwa czerwony odcień oraz lekko przypiekane, słodowe smaki. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 40-60 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy jasny (150) Viking Malt 500g
Karmelowy słód ze słodowni Viking Malt. Stosowany dla lekkiego przyciemnienia koloru, zwiększenia pełni smakowej oraz treściwości. Bardzo uniwersalny słód, szerokiego zastosowania.
Barwa ok. 130-170 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy 600 Viking Malt 1kg
Ciemny słód karmelowy ze słodowni Viking Malt. Zalecany w szczególności jako dodatek do piw ciemnych. Wnosi do piwa rubinowy kolor oraz bogaty bukiet "ciemnych" smaków (orzechy, suszone śliwki, rodzynki). Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 600 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: oczekiwanie na dostawę