Suszarka do grzybów i żywności 13,5l, 5sit, biała
Ma możliwość suszenia w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowuje wszystkie cenne składniki w tym witaminy, mikro i makroelementy oraz enzymy.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Suszarka do grzybów i owoców
Suszarka do grzybów to proste i jednocześnie bardzo pożyteczne urządzenia. Proces ten pozwala ograniczyć zawartość wody w produktach żywieniowych. A dzięki temu dłużej zachowują one świeżość. Dzieje się tak między innymi dzięki zahamowaniu procesów enzymatycznych oraz związanych z nimi strat barwników i substancji odżywczych. Serwis Domowa Spiżarnia proponuje swoim Klientom takie urządzenia jak suszarka do grzybów i żywności biała 13,5l, a także modele z regulacją temperatury. Każdy z nich daje możliwość suszenia w wysokich i niskich temperaturach, które nie pozbawiają żywności ważnych składników, ani witamin. Większość zawiera także pięć sit, które w wygodny oraz bezpieczny sposób pozwalają pozbawiać wilgoci grzyby i inne przysmaki. Wystarczy ułożyć je na sitkach, ustawić otwory wentylacyjne i włączyć urządzenie. Po określonym czasie należy wyłączyć zasilanie i już można cieszyć się chrupiącymi przysmakami. Taki sposób przetwarzania żywności zdobywa coraz większą popularność. I nic w tym dziwnego, ponieważ w optymalny sposób łączy on możliwość zachowania zdrowotnych właściwości żywności z wydłużeniem jej trwałości.
Suszarka do grzybów i żywności
Suszarka do grzybów i żywności to prawdziwy hit kilku ostatnich lat. Tak naprawdę urządzenie te stanowią unowocześnione podejście do procesu, który służy człowiekowi od tysięcy lat. Bo właśnie w ten sposób konserwowano pierwsze produkty żywnościowe. Suszenie ma duży wpływ nie tylko na grzyby, ale na każdy produkt żywieniowy. Ogranicza jego objętość i masę, smak, zmienia wygląd oraz wartości kaloryczne. Na szczęście zazwyczaj na plus – dodaje aromatu, wzmacnia odczucia smakowe. To, co zaś najbardziej istotne, to fakt, że pozwala odparować nadmiarowi wody. Suszona żywność posiada ponadto więcej błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych. A także obniża zawartość niekorzystnych dla naszego zdrowia azotynów. Te są często przyczyną niedotlenienia, ponieważ mogą blokować czerwone erytrocyty we krwi. Z pokarmów, które z powodzeniem można poddać tego rodzaju obróbce, popularne są oczywiście grzyby jadalne kapeluszowe. Ale również pomidory, marchewka, pory, pietruszka lub seler. Z owoców zaś – banany, jabłka, gruszki, śliwki, winogrona oraz truskawki. Idealną przekąskę stanowią wykonywane z nich, przyprawiane chipsy.