Słód pszeniczny Soufflet 2,5 kg
Podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych: Hefe-weizen, Dunkelweizen, Weizenbock, oraz jako dodatek poprawiający pianę. Może być użyty w ilości do 100% zasypu, jednak powyżej 70% koniecznym będzie dodanie łuski (np. gryczanej) w celu uniknięcia zastopowania filtracji (słód pszeniczny nie ma łuski).
Barwa: 3-5EBC
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
staw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pale Ale Soufflet 500g
Bazowy słód do piw angielskich. Do jego produkcji został wykorzystany niskobiałkowy jęczmień, a końcowa temperatura suszenia została ustalona na poziomie 92°C. Polecany w szczególności do piw górnej fermentacji: Dry Stout, Bitter, Pale Ale, India Pale Ale, Golden Ale, Brown Ale. Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa: 6,5 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Monachijski Soufflet 500g
Podstawowy jasny słód wyprodukowany w słodowni Soufflet o doskonałym stosunku cena/jakość. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 90 Soufflet 500g
Najjaśniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 90 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 90 Soufflet 200g
Najjaśniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 90 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 90 Soufflet 2,5kg
Najjaśniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 90 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 90 Soufflet 1kg
Najjaśniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 90 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 350 Soufflet 200g
Najciemniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 350 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 350 Soufflet 1kg
Najciemniejsza wersja słodu karmelowego ze słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 350 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 200 Soufflet 500g
Karmelowy słód wyprodukowany w słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 190-220 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 200 Soufflet 200g
Karmelowy słód wyprodukowany w słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 190-220 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 200 Soufflet 1kg
Karmelowy słód wyprodukowany w słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 190-220 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 150 Soufflet 500g
Karmelowy słód wyprodukowany w słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 140-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Karmelowy 150 Soufflet 200g
Karmelowy słód wyprodukowany w słodowni Soufflet. Używany jako uniwersalny dodatek do piw bursztynowych, czerwonych i ciemnych w celu zwiększenia pełni smakowej oraz w celu uzyskania w piwie delikatnych smaków tostowych, karmelowych, orzechowych. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 140-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carapils Soufflet 500g
Słód specjalny, dekstrynowy. Zwiększa pełnię smaku, korzystnie wpływa na pianę, bez znacznego przyciemnienia koloru. Neutralny smakowo. Może być użyty w ilości do 10% zasypu.
Kolor 20-30EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carapils Soufflet 200g
Słód specjalny, dekstrynowy. Zwiększa pełnię smaku, korzystnie wpływa na pianę, bez znacznego przyciemnienia koloru. Neutralny smakowo. Może być użyty w ilości do 10% zasypu.
Kolor 20-30EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny