Słód karmelowy czerwony Viking Malt 1kg
Słód specjalny, idealny dodatek do piw w stylu IrishRed Ale, Bock, Scottish Ale. Wnosi do piwa czerwony odcień oraz lekko przypiekane, słodowe smaki. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 40-60 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy czerwony Viking Malt 200g
Słód specjalny, idealny dodatek do piw w stylu IrishRed Ale, Bock, Scottish Ale. Wnosi do piwa czerwony odcień oraz lekko przypiekane, słodowe smaki. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 40-60 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy czerwony Viking Malt 500g
Słód specjalny, idealny dodatek do piw w stylu IrishRed Ale, Bock, Scottish Ale. Wnosi do piwa czerwony odcień oraz lekko przypiekane, słodowe smaki. Może stanowić do 20% zasypu.
Barwa ok. 40-60 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy jasny (150) Viking Malt 1kg
Karmelowy słód ze słodowni Viking Malt. Stosowany dla lekkiego przyciemnienia koloru, zwiększenia pełni smakowej oraz treściwości. Bardzo uniwersalny słód, szerokiego zastosowania.
Barwa ok. 130-170 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy jasny (150) Viking Malt 200g
Karmelowy słód ze słodowni Viking Malt. Stosowany dla lekkiego przyciemnienia koloru, zwiększenia pełni smakowej oraz treściwości. Bardzo uniwersalny słód, szerokiego zastosowania.
Barwa ok. 130-170 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód karmelowy jasny (150) Viking Malt 500g
Karmelowy słód ze słodowni Viking Malt. Stosowany dla lekkiego przyciemnienia koloru, zwiększenia pełni smakowej oraz treściwości. Bardzo uniwersalny słód, szerokiego zastosowania.
Barwa ok. 130-170 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód melanoidynowy Viking Malt 200g
Słód specjalny, parzony, może być stosowany jako niewielki dodatek przy zasypie piw w stylach: Amber Ale, Red Ale, Bock. Pozwala uzyskać posmaki występujące przy zacieraniu dekokcyjnym, Może wg. producenta stanowić do 20% zasypu, jednak nasze doświadczenia wskazują, aby nie przekraczać wartości 10% zasypu.
Barwa ok. 60-80 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód melanoidynowy Viking Malt 500g
Słód specjalny, parzony, może być stosowany jako niewielki dodatek przy zasypie piw w stylach: Amber Ale, Red Ale, Bock. Pozwala uzyskać posmaki występujące przy zacieraniu dekokcyjnym, Może wg. producenta stanowić do 20% zasypu, jednak nasze doświadczenia wskazują, aby nie przekraczać wartości 10% zasypu.
Barwa ok. 60-80 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Melanoidynowy Weyermann 200g
Słód specjalny, parzony, może być stosowany jako niewielki dodatek przy zasypie piw w stylach: Amber Ale, Red Ale, Bock. Melanoidyny powstają przy zacieraniu dekokcyjnym, dlatego dodatek tego słodu może niejako zastąpić dekokcję. Może wg. producenta stanowić do 20% zasypu, jednak nasze doświadczenia sugerują aby nie przekraczać wartości 7-10% zasypu.
Barwa ok. 60-80 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Weyermann 200g
Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze słodowni Weyermann. Wnosi więcej aromatów przypieczonej skórki chlebowej, lekko przyciemnia kolor. Używany najczęściej do ciemnych lagerów (Schwarzbier, Bock, Porter Bałtycki), może być również dodawany do ciemnych piw typu Ale takich jak (Brown Ale, Stout)
Barwa 20-25 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Monachijski Soufflet 500g
Podstawowy jasny słód wyprodukowany w słodowni Soufflet o doskonałym stosunku cena/jakość. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Orkiszowy Weyermann 1kg
Słód Orkiszowy, to tradycyjny słód produkowany z ziaren orkiszu, popularnej i używanej w średniowieczu odmiany pszenicy, zawierającej mniej glutenu. Uniwersalny dodatek do piw jasnych i ciemnych, stosowany również jako baza zasypu w piwie orkiszowym. Może stanowić do 100% zasypu, jednak ze względu na brak łuski zalecamy nie przekraczać 75% zasypu.
Barwa: 3-7 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Orkiszowy Weyermann 500g
Słód Orkiszowy, to tradycyjny słód produkowany z ziaren orkiszu, popularnej i używanej w średniowieczu odmiany pszenicy, zawierającej mniej glutenu. Uniwersalny dodatek do piw jasnych i ciemnych, stosowany również jako baza zasypu w piwie orkiszowym. Może stanowić do 100% zasypu, jednak ze względu na brak łuski zalecamy nie przekraczać 75% zasypu.
Barwa: 3-7 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Orkiszowy Weyermann 5kg
Słód Orkiszowy, to tradycyjny słód produkowany z ziaren orkiszu, popularnej i używanej w średniowieczu odmiany pszenicy, zawierającej mniej glutenu. Uniwersalny dodatek do piw jasnych i ciemnych, stosowany również jako baza zasypu w piwie orkiszowym. Może stanowić do 100% zasypu, jednak ze względu na brak łuski zalecamy nie przekraczać 75% zasypu.
Barwa: 3-7 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pale Ale Soufflet 500g
Bazowy słód do piw angielskich. Do jego produkcji został wykorzystany niskobiałkowy jęczmień, a końcowa temperatura suszenia została ustalona na poziomie 92°C. Polecany w szczególności do piw górnej fermentacji: Dry Stout, Bitter, Pale Ale, India Pale Ale, Golden Ale, Brown Ale. Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa: 6,5 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pale ale Viking Malt 1kg
Bazowy słód do piw angielskich ze słodowni Viking Malt. Polecany w szczególności do piw górnej fermentacji, Dry Stout, Bitter, Pale Ale, India Pale Ale, Golden Ale, Brown Ale. Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa: 6,5 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pale ale Viking Malt 500g
Bazowy słód do piw angielskich ze słodowni Viking Malt. Polecany w szczególności do piw górnej fermentacji, Dry Stout, Bitter, Pale Ale, India Pale Ale, Golden Ale, Brown Ale. Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa: 6,5 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pale ale Weyermann 1kg
Wysokiej jakości, bazowy słód do piw angielskich wyprodukowany w niemieckiej słodowni Weyermann. Podstawowy słód używany do warzenia piw w stylach: (Pale Ale, IPA, Bitter, Stout, Brown Ale, Irish Red Ale). Polecany w szczególności do piw górnej fermentacji. Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa: 5.5-7.5 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny