Słód Carawheat Weyermann 200g
Specjalny słód pszeniczny karmelowy, polecany jako dodatek do piw ciemnych w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock, jak również jako dodatek do piw ciemnych, głównie górnej fermentacji. Może stanowić do 15% zasypu.
Kolor 100-130 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carawheat Weyermann 500g
Specjalny słód pszeniczny karmelowy, polecany jako dodatek do piw ciemnych w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock, jak również jako dodatek do piw ciemnych, głównie górnej fermentacji. Może stanowić do 15% zasypu.
Kolor 100-130 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 2,5kg
Słód specjalny, prażony, stosowany jako dodatek do piw ciemnych, wnosi do bukietu piwa, smaki palone, typowe dla bardzo ciemnych słodów, jednak w odróżnieniu do słodów palonych jęczmiennych, nie wprowadza do piwa wyraźnej palonej ostrości. Może być użyty w ilości do 5% zasypu.
Barwa: ok. 800-1200 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 200g
Słód specjalny, prażony, stosowany jako dodatek do piw ciemnych, wnosi do bukietu piwa, smaki palone, typowe dla bardzo ciemnych słodów, jednak w odróżnieniu do słodów palonych jęczmiennych, nie wprowadza do piwa wyraźnej palonej ostrości. Może być użyty w ilości do 5% zasypu.
Barwa: ok. 800-1200 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 500g
Słód specjalny, prażony, stosowany jako dodatek do piw ciemnych, wnosi do bukietu piwa, smaki palone, typowe dla bardzo ciemnych słodów, jednak w odróżnieniu do słodów palonych jęczmiennych, nie wprowadza do piwa wyraźnej palonej ostrości. Może być użyty w ilości do 5% zasypu.
Barwa: ok. 800-1200 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód pszeniczny karmelowy Viking Malt 200g
Słód pszeniczny karmelowy produkowany jest z krajowych odmian pszenicy. Powstaje w procesie prażenia "zielonego" słodu pszenicznego. Poprawia głębie smakową piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock. Może być również stosowany jako niewielki dodatek do szerokiej gamy piw, korzystnie wpływając na pianę. Nie zalecamy dawkowania w większej ilości niż 10% zasypu.
Barwa: ok. 100-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód pszeniczny karmelowy Viking Malt 500g
Słód pszeniczny karmelowy produkowany jest z krajowych odmian pszenicy. Powstaje w procesie prażenia "zielonego" słodu pszenicznego. Poprawia głębie smakową piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock. Może być również stosowany jako niewielki dodatek do szerokiej gamy piw, korzystnie wpływając na pianę. Nie zalecamy dawkowania w większej ilości niż 10% zasypu.
Barwa: ok. 100-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód pszeniczny Soufflet 2,5 kg
Podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych: Hefe-weizen, Dunkelweizen, Weizenbock, oraz jako dodatek poprawiający pianę. Może być użyty w ilości do 100% zasypu, jednak powyżej 70% koniecznym będzie dodanie łuski (np. gryczanej) w celu uniknięcia zastopowania filtracji (słód pszeniczny nie ma łuski).
Barwa: 3-5EBC
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
staw"
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód pszeniczny Viking Malt 1kg
Podstawowy surowiec używany do piw pszenicznych (Hefe-Weizen. Dunkelweizen itp..). Jako dodatek nadaje piwu gładkości oraz wprowadza owocowe nuty. Może stanowić do 80% zasypu, jednak przy górnej granicy mogą wystąpić problemy z filtracją. Słód pszeniczny często jest również używany, jako słód dodatkowy, poprawiający pianę (użyty w ilości 0,2-0,3 kg na 20l piwa).
Barwa: 3-6EBC
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Weyermann 5kg
Wysokiej jakości, podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych: Hefe-weizen, Dunkelweizen, Weizenbock, oraz jako dodatek poprawiający pianę. Może być użyty w ilości do 100% zasypu, jednak powyżej 70% koniecznym będzie dodanie łuski (np. gryczanej) w celu uniknięcia zastopowania filtracji (słód pszeniczny nie ma łuski).
Barwa: 3-5EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę