Słód Zakwaszający Weyermann 500g
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 2,5kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 1kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Weyermann 500g
Najwyższej jakości słód podstawowy ze słodowni Weyermann. Słód wiedeński wnosi do bukietu słodowość oraz smaki przypieczonej skórki od chleba. Używany najczęściej do piw w stylach: Lager wiedeński, Marcowe, Koźlak, Koźlak Majowy (może być użyty w ilości do 100% zasypu), oraz jako dodatek zwiększający słodowość w gotowym piwie.
Barwa: 6-9 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Weyermann 200g
Najwyższej jakości słód podstawowy ze słodowni Weyermann. Słód wiedeński wnosi do bukietu słodowość oraz smaki przypieczonej skórki od chleba. Używany najczęściej do piw w stylach: Lager wiedeński, Marcowe, Koźlak, Koźlak Majowy (może być użyty w ilości do 100% zasypu), oraz jako dodatek zwiększający słodowość w gotowym piwie.
Barwa: 6-9 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Weyermann 1kg
Najwyższej jakości słód podstawowy ze słodowni Weyermann. Słód wiedeński wnosi do bukietu słodowość oraz smaki przypieczonej skórki od chleba. Używany najczęściej do piw w stylach: Lager wiedeński, Marcowe, Koźlak, Koźlak Majowy (może być użyty w ilości do 100% zasypu), oraz jako dodatek zwiększający słodowość w gotowym piwie.
Barwa: 6-9 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Viking Malt 200g
Słód wiedeński, to słód podstawowy, produkowany w suszarni ze słodu zielonego, pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt. Temperatura końcowego suszenia jest wyższa niż słodu pilzneńskiego, co powoduje, że barwa brzeczki jest lekko ciemniejsza a aromat jest bardziej wyrazisty. Używany przede wszystkim do wszelkiego rodzaju lagerów (Lager Wiedeński, Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 7-12 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński ZERO Viking Malt 5kg
Słód pilzneński pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt, to słód bazowy, uniwersalnego zastosowania. Używany zarówno do piw górnej fermentacji (APA, AIPA) jak również do wszelkiego rodzaju lagerów (Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 3-4,5 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pilzneński ZERO Viking Malt 500g
Słód pilzneński pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt, to słód bazowy, uniwersalnego zastosowania. Używany zarówno do piw górnej fermentacji (APA, AIPA) jak również do wszelkiego rodzaju lagerów (Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 3-4,5 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński ZERO Viking Malt 2,5kg
Słód pilzneński pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt, to słód bazowy, uniwersalnego zastosowania. Używany zarówno do piw górnej fermentacji (APA, AIPA) jak również do wszelkiego rodzaju lagerów (Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 3-4,5 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pilzneński ZERO Viking Malt 1kg
Słód pilzneński pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt, to słód bazowy, uniwersalnego zastosowania. Używany zarówno do piw górnej fermentacji (APA, AIPA) jak również do wszelkiego rodzaju lagerów (Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 3-4,5 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński Weyermann 5kg
Najwyższej jakości słód podstawowy z niemieckiej słodowni Weyermann, mieszczącej się na przedmieściach Bambergu. Słód bazowy wykorzystywany do piw górnej fermentacji (Polskie Ale, German Ale, Hefe-weizen) oraz lagerów (Pils,Monachijskie jasne/ciemne, Marcowe).
Barwa: ok 3-5 j. EBC.
Kraj produkcji: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński Weyermann 500g
Najwyższej jakości słód podstawowy z niemieckiej słodowni Weyermann, mieszczącej się na przedmieściach Bambergu. Słód bazowy wykorzystywany do piw górnej fermentacji (Polskie Ale, German Ale, Hefe-weizen) oraz lagerów (Pils,Monachijskie jasne/ciemne, Marcowe).
Barwa: ok 3-5 j. EBC.
Kraj produkcji: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński Weyermann 1kg
Najwyższej jakości słód podstawowy z niemieckiej słodowni Weyermann, mieszczącej się na przedmieściach Bambergu. Słód bazowy wykorzystywany do piw górnej fermentacji (Polskie Ale, German Ale, Hefe-weizen) oraz lagerów (Pils,Monachijskie jasne/ciemne, Marcowe).
Barwa: ok 3-5 j. EBC.
Kraj produkcji: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński Premium Weyermann 500g
Najwyższej jakości, bardzo jasny słód podstawowy z niemieckiej słodowni Weyermann, mieszczącej się na przedmieściach Bambergu. Słód bazowy wykorzystywany do piw górnej fermentacji (Polskie Ale, German Ale, Hefe-weizen) oraz lagerów (Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Marcowe, Koźlak).
Barwa: ok 2-2,5 j. EBC.
Kraj produkcji: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pilzneński Barke Weyermann 500g
Wysokiej jakości słód pilzneński, wyprodukowany z jęczmienia odmiany Barke, uprawianego w okolicach niemieckiego Bambergu. Cechuje się wysoką wydajnością, pozostawia wyraźniejsze smaki słodowe, niż tradycyjna odmiana jęczmienia browarnianego. Może stanowić bazę zasypu w szerokiej gamie stylów piwnych: German pils, German Ale, Kellerbier, Alt, lub może być dodany do piwa w celu pogłębienia słodowości.
Barwa: 3-7 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny