Słód Carapils Weyermann 1kg

Słód specjalny ze słodowni Weyermann. Jest to delikatnie (w niskich temperaturach) karmelizowany słód pilzneński, który korzystnie wpływa na głębie smakową, oraz poprawia jakość piany. W lekkich, jasnych piwach używany najczęściej w ilości do 10% zasypu, w piwach mocniejszych/ciemniejszych może stanowić do 40% zasypu.
Barwa 3-5 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carapils Weyermann 200g

Słód specjalny ze słodowni Weyermann. Jest to delikatnie (w niskich temperaturach) karmelizowany słód pilzneński, który korzystnie wpływa na głębie smakową, oraz poprawia jakość piany. W lekkich, jasnych piwach używany najczęściej w ilości do 10% zasypu, w piwach mocniejszych/ciemniejszych może stanowić do 40% zasypu.
Barwa 3-5 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Carapils Weyermann 500g

Słód specjalny ze słodowni Weyermann. Jest to delikatnie (w niskich temperaturach) karmelizowany słód pilzneński, który korzystnie wpływa na głębie smakową, oraz poprawia jakość piany. W lekkich, jasnych piwach używany najczęściej w ilości do 10% zasypu, w piwach mocniejszych/ciemniejszych może stanowić do 40% zasypu.
Barwa 3-5 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Monachijski Barke Weyermann 1kg

Wysokiej jakości, słód monachijski wyprodukowany z jęczmienia Barke uprawianego w rejonie Bambergu. Słód ten charakteryzuje się wysoką wydajnością, jest uniwersalnego zastosowania (można stosować zarówno do piw dolnej, jak i górnej fermentacji). Wniosi mocno słodowe smaki wraz z nutami miodowo-ciasteczkowymi. Polecany do piw: Octoberfest, Munich Dunkel, Bock, Doppelbock.
Barwa 17-22 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Monachijski Barke Weyermann 5kg

Wysokiej jakości, słód monachijski wyprodukowany z jęczmienia Barke uprawianego w rejonie Bambergu. Słód ten charakteryzuje się wysoką wydajnością, jest uniwersalnego zastosowania (można stosować zarówno do piw dolnej, jak i górnej fermentacji). Wniosi mocno słodowe smaki wraz z nutami miodowo-ciasteczkowymi. Polecany do piw: Octoberfest, Munich Dunkel, Bock, Doppelbock.
Barwa 17-22 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski I Weyermann 1kg

Wysokiej jakości, podstawowy słód wyprodukowany przez słodownie w niemieckim Bambergu. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski I Weyermann 2,5kg

Wysokiej jakości, podstawowy słód wyprodukowany przez słodownie w niemieckim Bambergu. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski I Weyermann 500g

Wysokiej jakości, podstawowy słód wyprodukowany przez słodownie w niemieckim Bambergu. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Viking Malt 200g

Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze Słodowni Viking Malt. Wnosi do bukietu smakowego wyraźną słodowość oraz delikatne nuty tostowe (przypieczona skórka od chleba). Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa 16-24 EBC
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Viking Malt 500g

Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze Słodowni Viking Malt. Wnosi do bukietu smakowego wyraźną słodowość oraz delikatne nuty tostowe (przypieczona skórka od chleba). Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa 16-24 EBC
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Weyermann 1kg

Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze słodowni Weyermann. Wnosi więcej aromatów przypieczonej skórki chlebowej, lekko przyciemnia kolor. Używany najczęściej do ciemnych lagerów (Schwarzbier, Bock, Porter Bałtycki), może być również dodawany do ciemnych piw typu Ale takich jak (Brown Ale, Stout)
Barwa 20-25 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Weyermann 2,5kg

Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze słodowni Weyermann. Wnosi więcej aromatów przypieczonej skórki chlebowej, lekko przyciemnia kolor. Używany najczęściej do ciemnych lagerów (Schwarzbier, Bock, Porter Bałtycki), może być również dodawany do ciemnych piw typu Ale takich jak (Brown Ale, Stout)
Barwa 20-25 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Weyermann 200g

Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze słodowni Weyermann. Wnosi więcej aromatów przypieczonej skórki chlebowej, lekko przyciemnia kolor. Używany najczęściej do ciemnych lagerów (Schwarzbier, Bock, Porter Bałtycki), może być również dodawany do ciemnych piw typu Ale takich jak (Brown Ale, Stout)
Barwa 20-25 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski II Weyermann 5kg

Ciemniejsza wersja słodu monachijskiego ze słodowni Weyermann. Wnosi więcej aromatów przypieczonej skórki chlebowej, lekko przyciemnia kolor. Używany najczęściej do ciemnych lagerów (Schwarzbier, Bock, Porter Bałtycki), może być również dodawany do ciemnych piw typu Ale takich jak (Brown Ale, Stout)
Barwa 20-25 EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Monachijski Soufflet 1kg

Podstawowy jasny słód wyprodukowany w słodowni Soufflet o doskonałym stosunku cena/jakość. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Monachijski Soufflet 2,5kg

Podstawowy jasny słód wyprodukowany w słodowni Soufflet o doskonałym stosunku cena/jakość. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Monachijski Soufflet 500g

Podstawowy jasny słód wyprodukowany w słodowni Soufflet o doskonałym stosunku cena/jakość. Może stanowić do 100% zasypu m. in. w piwach bursztynowych, jak również może być używany jako słód dodatkowy, wnosząc do piwa smaki słodowe, chlebowe. Używany w stylach: Altbier, Munich Dunkel, California Lager, Vienna Lager oraz we wszystkich innych stylach, gdzie pożądana jest wysoka słodowość gotowego wyrobu.
Barwa 12-18 EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód monachijski Viking Malt 1kg

Słód monachijski ze słodowni Viking Malt. Wnosi do piwa słodowość, zwiększa pełnię smakową i nadaje piwu złocisty kolor. Może być stosowany jako baza zasypu, jak również jako słód dodatkowy. Może stanowić do 100% zasypu.
Barwa 12-15 EBC
Kraj pochodzenia: Polska
Słód nieśrutowany, w celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj do koszyka powyższy "zestaw"
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny