Special W Weyermann 500g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 200g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 2,5kg
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 1kg
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 500g
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 2,5kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 1kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Weyermann 500g
Najwyższej jakości słód podstawowy ze słodowni Weyermann. Słód wiedeński wnosi do bukietu słodowość oraz smaki przypieczonej skórki od chleba. Używany najczęściej do piw w stylach: Lager wiedeński, Marcowe, Koźlak, Koźlak Majowy (może być użyty w ilości do 100% zasypu), oraz jako dodatek zwiększający słodowość w gotowym piwie.
Barwa: 6-9 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Weyermann 200g
Najwyższej jakości słód podstawowy ze słodowni Weyermann. Słód wiedeński wnosi do bukietu słodowość oraz smaki przypieczonej skórki od chleba. Używany najczęściej do piw w stylach: Lager wiedeński, Marcowe, Koźlak, Koźlak Majowy (może być użyty w ilości do 100% zasypu), oraz jako dodatek zwiększający słodowość w gotowym piwie.
Barwa: 6-9 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Weyermann 1kg
Najwyższej jakości słód podstawowy ze słodowni Weyermann. Słód wiedeński wnosi do bukietu słodowość oraz smaki przypieczonej skórki od chleba. Używany najczęściej do piw w stylach: Lager wiedeński, Marcowe, Koźlak, Koźlak Majowy (może być użyty w ilości do 100% zasypu), oraz jako dodatek zwiększający słodowość w gotowym piwie.
Barwa: 6-9 EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Wiedeński Viking Malt 200g
Słód wiedeński, to słód podstawowy, produkowany w suszarni ze słodu zielonego, pochodzący z polskiej słodowni Viking Malt. Temperatura końcowego suszenia jest wyższa niż słodu pilzneńskiego, co powoduje, że barwa brzeczki jest lekko ciemniejsza a aromat jest bardziej wyrazisty. Używany przede wszystkim do wszelkiego rodzaju lagerów (Lager Wiedeński, Pils, Monachijskie jasne/ciemne, Koźlak, Koźlak Majowy, Porter Bałtycki). Polecany również ze względu na dobry stosunek ceny do jakości.
Barwa: ok 7-12 j. EBC.
Kraj produkcji: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 5kg
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 500g
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 200g
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 1kg
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Weyermann 5kg
Wysokiej jakości, podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych: Hefe-weizen, Dunkelweizen, Weizenbock, oraz jako dodatek poprawiający pianę. Może być użyty w ilości do 100% zasypu, jednak powyżej 70% koniecznym będzie dodanie łuski (np. gryczanej) w celu uniknięcia zastopowania filtracji (słód pszeniczny nie ma łuski).
Barwa: 3-5EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Weyermann 500g
Wysokiej jakości, podstawowy słód do warzenia piw pszenicznych: Hefe-weizen, Dunkelweizen, Weizenbock, oraz jako dodatek poprawiający pianę. Może być użyty w ilości do 100% zasypu, jednak powyżej 70% koniecznym będzie dodanie łuski (np. gryczanej) w celu uniknięcia zastopowania filtracji (słód pszeniczny nie ma łuski).
Barwa: 3-5EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę