Nóż kuchenny do mięsa, akcesoria do wyrobu wędlin
Nóż kuchenny do mięsa, znajdziesz tutaj szeroki wybór ostrych noży do krojenia surowego mięsa. Robiąc zakupy w Sklepie Domowa Spiżarnia, można zaopatrzyć się praktycznie we wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne. U nas znajdziesz nie tylko produkty spożywcze takie jak mąki, przyprawy, zioła, drożdże, zakwasy, ale także praktyczne akcesoria do produkcji domowych wędlin, mięs, pieczywa czy serów. Dbamy o to, byś mógł zrobić kompletne zakupy w jednym miejscu, więc rozejrzyj się dobrze i wybierz wszystko, czego potrzebujesz.
Nóż kuchenny do mięsa, igła masarska i nóż dzwonkowy
Nóż kuchenny do mięsa to podstawowy element wyposażenia potrzebny do domowego wyrobu wędlin. Nie sposób się bez niego obejść podczas przygotowywania i krojenia mięsa. W każdej kuchni znajduje się co najmniej kilka różnej wielkości noży. Problemem niekiedy staje się znalezienie odpowiednio ostrego i poręcznego noża.
W naszym sklepie znajdziesz kilka rodzajów noży do krojenia mięsa. Jeśli masz problem z nożami, które szybko się tępią i trudno się nimi kroi, zamień je na ostre noże renomowanego polskiego producenta. Oferujemy noże Polkars, które wykonane zostały ze stali wysokiej jakości, z nimi wszystko będzie łatwiejsze w krojeniu
Poniżej przedstawiamy listę dodatkowych narzędzi przydatnych do obróbki mięsa do wędlin:
brzeszczot do piły do mięsa — z jego pomocą łatwiej przygotujesz mięso do obróbki, dzięki ostrzu ze stali nierdzewnej łatwo przetniesz nie tylko mięso, ale także kości każdego rodzaju
igły masarskie — w Sklepie Domowa Spiżarnia znajdziesz kilka rodzajów igieł masarskich, jedna z nich to gruba igła, która służy do wiązania szynki i zaszywania osłonek podczas produkcji na przykład salcesonu, inna igła to zakrzywiona igła do szycia pęcherzy, żołądków, i wsadów, igła z dziurką natomiast służy do nawijania nici wędliniarskich
nóż dzwonkowy — tak zwany glok, to narzędzie pomocne przy obróbce i rozbiorze mięsa, ten nóż pomoże ci usunąć szczecinę, naskórek, racice itd.
ostrzałka do noży i nożyczek, dzięki niej naostrzysz nasze noże i każdy rodzaj nożyczek, a także siekierę, kosę i tasak
stalka, to tradycyjna ostrzałka do różnego rodzaju narzędzi masarskich
nóż do żeberek, to urządzenie, którego używają profesjonaliści i domorośli wędliniarze, z jego pomocą z łatwością wytniesz żeberka, do noża można dokupić wymienne ostrza
piła do mięsa, to specjalistyczne narzędzie, które posłuży ci do rozbioru mięsa w warunkach domowych, stworzona ze stali niklowanej, brzeszczot natomiast ze stali nierdzewnej.
Wszystkie wymienione narzędzia to niezbędne akcesoria do wyrobu wędlin w domu.