Nóż kuchenny do mięsa, akcesoria do wyrobu wędlin
Nóż kuchenny do mięsa, znajdziesz tutaj szeroki wybór ostrych noży do krojenia surowego mięsa. Robiąc zakupy w Sklepie Domowa Spiżarnia, można zaopatrzyć się praktycznie we wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne. U nas znajdziesz nie tylko produkty spożywcze takie jak mąki, przyprawy, zioła, drożdże, zakwasy, ale także praktyczne akcesoria do produkcji domowych wędlin, mięs, pieczywa czy serów. Dbamy o to, byś mógł zrobić kompletne zakupy w jednym miejscu, więc rozejrzyj się dobrze i wybierz wszystko, czego potrzebujesz.
Brzeszczot do piły do mięsa
Brzeszczot jest to część wymienna do piły rzeźniczej.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Igła masarska do szycia pęcherzy, boczku 17,5cm
Długość igły to 20cm
Stosuje się do aplikacji nici/przędzy wędliniarskiej do szynek oraz boczków.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Igła masarska do szycia pęcherzy, żołądków, wsadów
IGŁA DO SZYCIA PĘCHERZY, ŻOŁĄDKÓW, WSADÓW ITP.
Zagięta Igła ze stali nierdzewnej, niezwykle ułatwi Ci pracę
podczas szycia osłonek na salceson i inne wyroby.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Igła masarska z dziurką "B"
Długość igły to 23,5cm
Stosuje się do aplikacji nici/przędzy wędliniarskiej do szynek oraz boczków
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Nóż do żeberek
Nóż przeznaczony do wycinania żeberek.
Nóż posiada wymienne ostrza.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż dzwonkowy (glok)
Nóż dzwonkowy
inaczej zwyny GLOKIEM.
Jest to nóż masarski specjalny, stosowany w uboju
do usuwania szczeciny, naskórka i racic.
Nóż jest okrągły zaostrzony stożek ze stali nierdzewnej
zakończony haczykiem służącym do ściągania racic.
Haczyk ułatwia zawieszenie noża na pasku rzeźnickim.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 1 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 125mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 13 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 150mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 17 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 125mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 2 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 150mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 23 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 210mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 24 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 200mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 38 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 165mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 4 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 150mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Nóż nr 47 Polkars
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 70mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż nr 51 POLKARS do ryb
Rękojeść wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc.
długość ostrza: 210mm
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Nóż polskiej produkcji, renomowanej firmy POLKARS.
Kolor noża wysyłamy losowo, w zależności od dostępności na magazynie.
Dostępność: w magazynie więcej niż 10szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż kuchenny do mięsa, igła masarska i nóż dzwonkowy
Nóż kuchenny do mięsa to podstawowy element wyposażenia potrzebny do domowego wyrobu wędlin. Nie sposób się bez niego obejść podczas przygotowywania i krojenia mięsa. W każdej kuchni znajduje się co najmniej kilka różnej wielkości noży. Problemem niekiedy staje się znalezienie odpowiednio ostrego i poręcznego noża.
W naszym sklepie znajdziesz kilka rodzajów noży do krojenia mięsa. Jeśli masz problem z nożami, które szybko się tępią i trudno się nimi kroi, zamień je na ostre noże renomowanego polskiego producenta. Oferujemy noże Polkars, które wykonane zostały ze stali wysokiej jakości, z nimi wszystko będzie łatwiejsze w krojeniu
Poniżej przedstawiamy listę dodatkowych narzędzi przydatnych do obróbki mięsa do wędlin:
brzeszczot do piły do mięsa — z jego pomocą łatwiej przygotujesz mięso do obróbki, dzięki ostrzu ze stali nierdzewnej łatwo przetniesz nie tylko mięso, ale także kości każdego rodzaju
igły masarskie — w Sklepie Domowa Spiżarnia znajdziesz kilka rodzajów igieł masarskich, jedna z nich to gruba igła, która służy do wiązania szynki i zaszywania osłonek podczas produkcji na przykład salcesonu, inna igła to zakrzywiona igła do szycia pęcherzy, żołądków, i wsadów, igła z dziurką natomiast służy do nawijania nici wędliniarskich
nóż dzwonkowy — tak zwany glok, to narzędzie pomocne przy obróbce i rozbiorze mięsa, ten nóż pomoże ci usunąć szczecinę, naskórek, racice itd.
ostrzałka do noży i nożyczek - dzięki niej naostrzysz nasze noże i każdy rodzaj nożyczek, a także siekierę, kosę i tasak
stalka - to tradycyjna ostrzałka do różnego rodzaju narzędzi masarskich
nóż do żeberek - to urządzenie, którego używają profesjonaliści i domorośli wędliniarze, z jego pomocą z łatwością wytniesz żeberka, do noża można dokupić wymienne ostrza
piła do mięsa - to specjalistyczne narzędzie, które posłuży ci do rozbioru mięsa w warunkach domowych, stworzona ze stali niklowanej, brzeszczot natomiast ze stali nierdzewnej.
Wszystkie wymienione narzędzia to niezbędne akcesoria do wyrobu wędlin w domu.
Jakie noże do rozbioru mięsa?
Rozbieranie mięsa to umiejętność wymagająca odpowiednich narzędzi. Te odpowiednio dobrane mogą znacznie ułatwić ten proces. W zależności od rodzaju materiału można użyć kilku typów przyborów. Do zastosowań domowych najprzydatniejszy okaże się z pewnością nóż Polkars. To uniwersalny model o długim, wąskim ostrzu. Często używa się go do precyzyjnych cięć, takich jak usuwanie skóry, kości oraz krojenie w cienkie plastry. Warto posiadać także typ do usuwania kości. Ten ma zazwyczaj krótsze i sztywniejsze ostrze, które doskonale nadaje się do usuwania ich z mięsa. Ostrze to często jest także grubsze. Nóż do filetowania z kolei jest długi, cienki i giętki. Jest, co prawda, stworzony do ryb, ale można go również używać do oddzielania cienkich kawałków mięsa drobiowego czy wieprzowego. Wersja do krojenia, zwana także wersją do wędlin, posiada długie i wąskie ostrze, które doskonale nadaje się do równych, czystych cięć. To nim pokroimy steki, pieczenie oraz wędlin. Ważne jest, aby każdy z tych noży był odpowiednio ostry i dobrze wyważony.
Piła ręczna do cięcia mięsa, jak jej używać?
Piła ręczna do cięcia mięsa jest narzędziem, którego używa się do rozbioru większych kawałków. Mogą to być steki, karkówki oraz mięso wieprzowe. Samych modeli tych narzędzi istnieje bardzo wiele. Zawsze należy ją dobierać pod typ mięsa, z którym będziemy pracować. Modele z mniejszymi zębami na przykład sprawdzą się przy cięciu drobnych kawałków mięsa. Z kolei te z większymi poradzą sobie lepiej z cięższymi kawałami. Nie bez znaczenia jest także technika cięcia. Piłę ręczną do cięcia mięsa należy chwycić mocno za rękojeść, jednocześnie umieszczając dłoń na końcu ostrza dla większej kontroli. Same cięcia należy wykonywać płynne, rytmicznymi ruchami przód–tył, przykładając umiarkowany nacisk. Ważne jest, aby zachować równomierność cięcia i unikać nagłych ruchów. Tylko w taki sposób zapewnimy dokładne i równomierne krojenie. Koniecznie trzeba także zwrócić uwagę na bezpieczeństwo. Podczas korzystania z piły do mięsa ważne jest zachowanie szczególnej ostrożności. Należy unikać skręcania lub uderzania, aby nie uszkodzić ostrza.