Noże, ostrzałki itp
Brzeszczot do piły do mięsa Brzeszczot do piły do mięsa
Producent: CHIFA
Cena: 65,09 zł
zobacz więcej
Igła masarska z dziurką "B" Igła masarska z dziurką "B"
Producent: POLKARS
Cena: 48,09 zł
zobacz więcej
Nóż do żeberek Nóż do żeberek
Producent: POLKARS
Cena: 87,49 zł
zobacz więcej
Nóż dzwonkowy (glok) Nóż dzwonkowy (glok)
Producent: BROWIN
Cena: 48,09 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 1 Polkars Nóż nr 1 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 33,09 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 13 Polkars Nóż nr 13 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 34,79 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 17 Polkars Nóż nr 17 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 31,39 zł
zobacz więcej
Nóż nr 2 Polkars Nóż nr 2 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 38,49 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 23 Polkars Nóż nr 23 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 50,99 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 24 Polkars Nóż nr 24 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 50,29 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 3 Polkars Nóż nr 3 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 38,49 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 38 Polkars Nóż nr 38 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 22,29 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 4 Polkars Nóż nr 4 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 34,49 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 47 Polkars Nóż nr 47 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 17,39 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 51 POLKARS do ryb Nóż nr 51 POLKARS do ryb
Producent: POLKARS
Cena: 37,19 zł
szt.
zobacz więcej
Nóż nr 6 Polkars Nóż nr 6 Polkars
Producent: POLKARS
Cena: 46,39 zł
szt.
zobacz więcej

Nóż kuchenny do mięsa, akcesoria do wyrobu wędlin

Nóż kuchenny do mięsa, znajdziesz tutaj szeroki wybór ostrych noży do krojenia surowego mięsa. Robiąc zakupy w Sklepie Domowa Spiżarnia, można zaopatrzyć się praktycznie we wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne. U nas znajdziesz nie tylko produkty spożywcze takie jak mąki, przyprawy, zioła, drożdże, zakwasy, ale także praktyczne akcesoria do produkcji domowych wędlin, mięs, pieczywa czy serów. Dbamy o to, byś mógł zrobić kompletne zakupy w jednym miejscu, więc rozejrzyj się dobrze i wybierz wszystko, czego potrzebujesz.

Nóż kuchenny do mięsa, igła masarska i nóż dzwonkowy

Nóż kuchenny do mięsa to podstawowy element wyposażenia potrzebny do domowego wyrobu wędlin. Nie sposób się bez niego obejść podczas przygotowywania i krojenia mięsa. W każdej kuchni znajduje się co najmniej kilka różnej wielkości noży. Problemem niekiedy staje się znalezienie odpowiednio ostrego i poręcznego noża.

W naszym sklepie znajdziesz kilka rodzajów noży do krojenia mięsa. Jeśli masz problem z nożami, które szybko się tępią i trudno się nimi kroi, zamień je na ostre noże renomowanego polskiego producenta. Oferujemy noże Polkars, które wykonane zostały ze stali wysokiej jakości, z nimi wszystko będzie łatwiejsze w krojeniu

Poniżej przedstawiamy listę dodatkowych narzędzi przydatnych do obróbki mięsa do wędlin:

brzeszczot do piły do mięsa — z jego pomocą łatwiej przygotujesz mięso do obróbki, dzięki ostrzu ze stali nierdzewnej łatwo przetniesz nie tylko mięso, ale także kości każdego rodzaju
igły masarskie — w Sklepie Domowa Spiżarnia znajdziesz kilka rodzajów igieł masarskich, jedna z nich to gruba igła, która służy do wiązania szynki i zaszywania osłonek podczas produkcji na przykład salcesonu, inna igła to zakrzywiona igła do szycia pęcherzy, żołądków, i wsadów, igła z dziurką natomiast służy do nawijania nici wędliniarskich 
nóż dzwonkowy — tak zwany glok, to narzędzie pomocne przy obróbce i rozbiorze mięsa, ten nóż pomoże ci usunąć szczecinę, naskórek, racice itd.
ostrzałka do noży i nożyczek, dzięki niej naostrzysz nasze noże i każdy rodzaj nożyczek, a także siekierę, kosę i tasak
stalka, to tradycyjna ostrzałka do różnego rodzaju narzędzi masarskich
nóż do żeberek, to urządzenie, którego używają profesjonaliści i domorośli wędliniarze, z jego pomocą z łatwością wytniesz żeberka, do noża można dokupić wymienne ostrza
piła do mięsa, to specjalistyczne narzędzie, które posłuży ci do rozbioru mięsa w warunkach domowych, stworzona ze stali niklowanej, brzeszczot natomiast ze stali nierdzewnej.

Wszystkie wymienione narzędzia to niezbędne akcesoria do wyrobu wędlin w domu.

Jakie noże do rozbioru mięsa?

Rozbieranie mięsa to umiejętność wymagająca odpowiednich narzędzi. Te odpowiednio dobrane mogą znacznie ułatwić ten proces. W zależności od rodzaju materiału można użyć kilku typów przyborów. Do zastosowań domowych najprzydatniejszy okaże się z pewnością nóż Polkars. To uniwersalny model o długim, wąskim ostrzu. Często używa się go do precyzyjnych cięć, takich jak usuwanie skóry, kości oraz krojenie w cienkie plastry. Warto posiadać także typ do usuwania kości. Ten ma zazwyczaj krótsze i sztywniejsze ostrze, które doskonale nadaje się do usuwania ich z mięsa. Ostrze to często jest także grubsze. Nóż do filetowania z kolei jest długi, cienki i giętki. Jest, co prawda, stworzony do ryb, ale można go również używać do oddzielania cienkich kawałków mięsa drobiowego czy wieprzowego. Wersja do krojenia, zwana także wersją do wędlin, posiada długie i wąskie ostrze, które doskonale nadaje się do równych, czystych cięć. To nim pokroimy steki, pieczenie oraz wędlin. Ważne jest, aby każdy z tych noży był odpowiednio ostry i dobrze wyważony.

Piła ręczna do cięcia mięsa, jak jej używać?

Piła ręczna do cięcia mięsa jest narzędziem, którego używa się do rozbioru większych kawałków. Mogą to być steki, karkówki oraz mięso wieprzowe. Samych modeli tych narzędzi istnieje bardzo wiele. Zawsze należy ją dobierać pod typ mięsa, z którym będziemy pracować. Modele z mniejszymi zębami na przykład sprawdzą się przy cięciu drobnych kawałków mięsa. Z kolei te z większymi poradzą sobie lepiej z cięższymi kawałami. Nie bez znaczenia jest także technika cięcia. Piłę ręczną do cięcia mięsa należy chwycić mocno za rękojeść, jednocześnie umieszczając dłoń na końcu ostrza dla większej kontroli. Same cięcia należy wykonywać płynne, rytmicznymi ruchami przód–tył, przykładając umiarkowany nacisk. Ważne jest, aby zachować równomierność cięcia i unikać nagłych ruchów. Tylko w taki sposób zapewnimy dokładne i równomierne krojenie. Koniecznie trzeba także zwrócić uwagę na bezpieczeństwo. Podczas korzystania z piły do mięsa ważne jest zachowanie szczególnej ostrożności. Należy unikać skręcania lub uderzania, aby nie uszkodzić ostrza.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium