Nasadka do maszynki nr 10
Nasadka to część wymienna, pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sito do maszynki nr 10 i 12, fi 10
Sito pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Wymiary sita:
Średnica otworów: 10mm
Średnica zewnętrzna: 7cm
Średnica otworu do mocowania trzpienia: 1,2cm
Wskazówka:
mięsa bardziej chude tym większe oczka sita
mięsa bardziej tłuste tym mniejsze oczka sita
Sita pasują również do niektórych maszynek elektrycznych, należy sprawdzić średnicę sita, kształt cięcia, oraz średnicę otworu mocowania trzpienia.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sito do maszynki nr 10 i 12, fi 12
Sito pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Wymiary sita:
Średnica otworów: 12mm
Średnica zewnętrzna: 7cm
Średnica otworu do mocowania trzpienia: 1,2cm
Wskazówka:
mięsa bardziej chude tym większe oczka sita
mięsa bardziej tłuste tym mniejsze oczka sita
Sita pasują również do niektórych maszynek elektrycznych, należy sprawdzić średnicę sita, kształt cięcia, oraz średnicę otworu mocowania trzpienia.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sito do maszynki nr 10 i 12, fi 13
Sito pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Wymiary sita:
Średnica otworów: 13mm
Średnica zewnętrzna: 7cm
Średnica otworu do mocowania trzpienia: 1,2cm
Wskazówka:
mięsa bardziej chude tym większe oczka sita
mięsa bardziej tłuste tym mniejsze oczka sita
Sita pasują również do niektórych maszynek elektrycznych, należy sprawdzić średnicę sita, kształt cięcia, oraz średnicę otworu mocowania trzpienia.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sito do maszynki nr 10 i 12, fi 2,5
Sito pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Wymiary sita:
Średnica otworów: 2,5mm
Średnica zewnętrzna: 7cm
Średnica otworu do mocowania trzpienia: 1,2cm
Wskazówka:
mięsa bardziej chude tym większe oczka sita
mięsa bardziej tłuste tym mniejsze oczka sita
Sita pasują również do niektórych maszynek elektrycznych, należy sprawdzić średnicę sita, kształt cięcia, oraz średnicę otworu mocowania trzpienia.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sito do maszynki nr 10 i 12, fi 4,5
Sito pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Wymiary sita:
Średnica otworów: 4,5mm
Średnica zewnętrzna: 7cm
Średnica otworu do mocowania trzpienia: 1,2cm
Wskazówka:
mięsa bardziej chude tym większe oczka sita
mięsa bardziej tłuste tym mniejsze oczka sita
Sita pasują również do niektórych maszynek elektrycznych, należy sprawdzić średnicę sita, kształt cięcia, oraz średnicę otworu mocowania trzpienia.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sito do maszynki nr 10 i 12, fi 6
Sito pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Wymiary sita:
Średnica otworów: 6mm
Średnica zewnętrzna: 7cm
Średnica otworu do mocowania trzpienia: 1,2cm
Wskazówka:
mięsa bardziej chude tym większe oczka sita
mięsa bardziej tłuste tym mniejsze oczka sita
Sita pasują również do niektórych maszynek elektrycznych, należy sprawdzić średnicę sita, kształt cięcia, oraz średnicę otworu mocowania trzpienia.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sito do maszynki nr 10 i 12, fi 8
Sito pasuje do maszynki ALFA nr 10.
Wymiary sita:
Średnica otworów: 8mm
Średnica zewnętrzna: 7cm
Średnica otworu do mocowania trzpienia: 1,2cm
Wskazówka:
mięsa bardziej chude tym większe oczka sita
mięsa bardziej tłuste tym mniejsze oczka sita
Sita pasują również do niektórych maszynek elektrycznych, należy sprawdzić średnicę sita, kształt cięcia, oraz średnicę otworu mocowania trzpienia.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Maszynka do mięsa nr 10
Maszynka do mięsa nr 10 Alfa to, podobnie jak modele o innych numerach, konstrukcja, która przetrwała lata. I podobnie jak one służyła świetnie w czasach przed powszechnym stosowaniem do takich urządzeń elektryczności. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia oferuje Ci zarówno obie wersje, jak i części zamienne do nich. Są u nas między innymi korba, lejek metalowy oraz nasadka. A także nożyk, podtrzymka oraz sito. Jest tutaj także szarpak, ślimak, trzpień oraz śruba do nasadki. Każdy ten element to dobrej klasy część zamienna, która wydłuży żywotność samej maszynki. Z pewnością też poprawi jej zaniżone parametry. A te przecież podczas wyrabiania domowych wędlin są bardzo istotne. Wiele zależy w tej materii od elementu, który stanowi sito wylotowe. Szerokość jego otworów należy dobierać pod kątem mielonego mięsa. Te bardziej miękkie można mielić z użyciem mniejszych, twardsze zaś – większych. Jako serwis promujący zdrowy styl odżywiania, od początku proponujemy takie rozwiązania. Ręczne mielenie ma wiele zalet, których nie daje urządzenie elektryczne.
Maszynka do mięsa nr 10
Maszynka do mięsa nr 10 pozwala przede wszystkim precyzyjnie mielić mięso. Każdy doświadczony producent domowych wędlin wie, jakie ma to znaczenie. Dzięki temu można dobrać odpowiednią jego konsystencję. Elektryczne wersje nierzadko mielą po prostu zbyt energicznie. Poza tym te maszynki to nie tylko ergonomia i trwałość, ale także cała otoczka wykonywania żywności w domowym zaciszu. A także prawdziwy powrót do korzeni. Przecież w ten sposób przygotowywano wędliny od lat! Jednak wszystko się zużywa, dlatego też, choć w przypadku tych urządzeń rzadko, czasem trzeba wymienić kilka części. Tutaj faktycznie niewiele może się zepsuć. Co jakiś czas wymienić trzeba tulejkę, nożyk oraz sito. Nóż należy również ostrzyć. Ręczne mielenie jest świetne w przypadku domowych zastosowań. Także do nabijania farszu w jelita. Dzięki ręcznej kontroli prędkości nabijania, do wnętrza jelit razem z mięsem nie dostają się pęcherzyki powietrza. Sam farsz zaś układa się dużo bardziej równomiernie. W przypadku elektrycznego modelu taka kontrola nie jest możliwa.