Literatura
Domowa spiżarka. Grzyby i owoce leśne
Późnym latem i jesienią lasy pełne są zapalonych grzybiarzy, a także amatorów dzikich owoców w rodzaju malin, jagód lub jeżyn.
Jeżeli nie potrafisz odróżniać gatunków grzybów, zwyczajnie nie masz chęci na bieganie po lesie lub twoje sprawdzone miejsca zostały już dawno ogołocone – zajrzyj do zaprzyjaźnionego sklepu.
Po powrocie do domu koniecznie przygotuj na obiad udka kaczki z grzybami, a resztę ukiś lub zamarynuj.
Dzięki naszej książce wyczarujesz także desery,
wypieki i zdrowe sałatki z dodatkiem owoców leśnych.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Domowe przetwory. Dżemy, galaretki, marmolady
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.
W książce zawarto:
- Kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady
- Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory
- Przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek
Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Przetwory domowe z owoców. Kompoty, konfitury, nalewki...
Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla ciebie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Spiżarnia. Domowe przetwory
Znajdziesz w niej przepisy na rozmaite domowe specjały zamknięte w słoikach i butelkach, które pomogą zamienić zwyczajny posiłek w prawdziwą ucztę
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrób to sam. Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem – pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny