Domowa spiżarka. Grzyby i owoce leśne

Późnym latem i jesienią lasy pełne są zapalonych grzybiarzy, a także amatorów dzikich owoców w rodzaju malin, jagód lub jeżyn.
Jeżeli nie potrafisz odróżniać gatunków grzybów, zwyczajnie nie masz chęci na bieganie po lesie lub twoje sprawdzone miejsca zostały już dawno ogołocone – zajrzyj do zaprzyjaźnionego sklepu.
Po powrocie do domu koniecznie przygotuj na obiad udka kaczki z grzybami, a resztę ukiś lub zamarynuj.
Dzięki naszej książce wyczarujesz także desery,
wypieki i zdrowe sałatki z dodatkiem owoców leśnych.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Przetwory domowe z owoców. Kompoty, konfitury, nalewki...

Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla ciebie.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Zrób to sam. Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem – pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Domowa spiżarka. Receptury z domowej spiżarni

Jeżeli w Twoim przydomowym ogródku lub na działce rośnie nie tylko trawa, lub masz zaufanego dostawcę płodów rolnych, to nic nie stoi na przeszkodzie,
abyś rozpoczęła swoją przygodę z przetworami.
Gwarantujemy, że szybko docenisz własnoręcznie przyrządzone konfitury, marynowane lub kiszone warzywa i owoce – w tej książce znajdziesz moc inspirujących przepisów. Tym, którzy mają apetyt na coś więcej proponujemy bardziej czasochłonne,
ale wyśmienite domowe kiełbasy i sery, a nawet masło.
Oprócz walorów smakowych mają jeszcze jeden – i to bardzo istotny – brak konserwantów.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Literatura