Literatura
Domowa spiżarka. Grzyby i owoce leśne
Późnym latem i jesienią lasy pełne są zapalonych grzybiarzy, a także amatorów dzikich owoców w rodzaju malin, jagód lub jeżyn.
Jeżeli nie potrafisz odróżniać gatunków grzybów, zwyczajnie nie masz chęci na bieganie po lesie lub twoje sprawdzone miejsca zostały już dawno ogołocone – zajrzyj do zaprzyjaźnionego sklepu.
Po powrocie do domu koniecznie przygotuj na obiad udka kaczki z grzybami, a resztę ukiś lub zamarynuj.
Dzięki naszej książce wyczarujesz także desery,
wypieki i zdrowe sałatki z dodatkiem owoców leśnych.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Przetwory domowe z owoców. Kompoty, konfitury, nalewki...
Jeżeli chcesz wiedzieć, jak wykonać tradycyjne oraz nowe, oryginalne przetwory z owoców (np. gruszki, jabłka, śliwki, arbuzy, truskawki) i jagód (np. jeżyny, borówki, jarzębina), to książka dla ciebie.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Spiżarnia. Domowe przetwory
Znajdziesz w niej przepisy na rozmaite domowe specjały zamknięte w słoikach i butelkach, które pomogą zamienić zwyczajny posiłek w prawdziwą ucztę
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Zrób to sam. Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem – pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę