WSZYSTKIE PRODUKTY

Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 1 pęczek

Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 1 pęczek
Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 1 pęczek

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 34,99 zł
szt.

Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 5 pęczków

Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 5 pęczków
Jelita wołowe kaliber 43-46, 30mb, 5 pęczków

Dostępność: oczekiwanie na dostawę

Cena: 154,49 zł

Kątnice wieprzowe, długość odcinka 25-35cm, 1 sztuka

Kątnice wieprzowe, długość odcinka 25-35cm, 1 sztuka
Kątnice wieprzowe, długość odcinka 25-35cm, 1 sztuka

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 1,49 zł
szt.

Jelita wołowe do kiełbasy, akcesoria do produkcji wędlin

Naturalne jelit wołowe do kiełbasy doskonale sprawdzą się do domowego wyrobu wędlin. Domowa Spiżarnia to sklep dla miłośników domowych wyrobów. Domowe kiełbasy i kabanosy to prawdziwy rarytas. Prawdziwy koneser nie szuka ich w sklepach mięsnych, lecz sam zajmuje się ich produkcją. Tak wyjątkowo aromatycznej białej kiełbasy czy szynki nie znajdziesz w sklepie wędliniarskim. Domowy wybór wędlin i kiełbas nie jest trudny. Wszystko, czego potrzebujesz do swojskich wyrobów, znajdziesz w tym sklepie.

Naturalne jelita doskonale przepuszczają powietrze i są bardzo wytrzymałe. Nadają również naszym swojskim wyrobom odpowiedni, charakterystyczny wygląd. Internetowy sklep masarski Domowa Spiżarnia posiada szeroki asortyment jelit wołowych o różnym kalibrze. Bez względu czy preferujesz kiełbasy wędzone, czy parzone, warto kupić potrzebne składniki w sprawdzonym sklepie wędliniarskim.

Jelita wołowe są powszechnie stosowane przy produkcji wędlin

Do produkcji kiełbas i pasztetów wykorzystuje się jelita wołowe wiankowe, proste, środkowe i kątnice. Sprawdzą się do wyrobów masarskich, takich jak:

  • sprawdzą się do produkcji kiełbas dojrzewających
  • doskonałe na pyszne pasztety
  • wykorzystasz je do produkcji kiełbasy lisieckiej
  • sprawdzą się do domowej kaszanki
  • pęcherz wołowy stosuje się je do produkcji mortadeli
  • jelito wołowe używa się również do wyrobu salami

Jak przygotować naturalne jelita wołowe?

Zastanawiasz się jak dobrze przygotować jelita do kiełbasy? Kluczem do sukcesu jest namoczenie jelit wołowych, a następnie ich dokładne opłukanie. Jelita sprzedawane w sklepach są konserwowane solą. Jeżeli odpowiednio nie przygotujemy jelit, to kryształki soli mogą je uszkodzić. Poniżej przedstawiamy nasz sprawdzony sposób, jak przygotować jelita do nadziewania farszem:

jak przygotować jelita wołoweJelita wołowe dokładnie wypukaj pod bieżącą wodą, tak żeby nie zostały na nich kryształki soli.

gdzie kupić jelita wołowe naturalneNamocz jelita wołowe w wodzie o temperaturze pokojowej przez 30-60 minut.

jelita wołowe do kiełbasyWymień wodę i mocz dalej przez 1,5godziny-10godzin (zalecamy zostawić je w wodzie na całą noc).

naturalne jelita wołoweWypukaj wnętrze jelita wodą, dzięki temu łatwiej naciągniesz je na lejek.

Trzymając się tej instrukcji możesz mieć pewność, że nadziewanie kiełbas i pasztetów przebiegnie bez niechcianych niespodzianek.

 

naturalne jelita wołowe

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium