WSZYSTKIE PRODUKTY

Jelita baranie kaliber 22/24 (24/26mm), 15mb, 1 pęczek

Jelita baranie kaliber 22/24 (24/26mm), 15mb, 1 pęczek
Jelita baranie kaliber 22/24 (24/26mm), 15mb, 1 pęczek

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 12,39 zł
PĘCZ

Jelita baranie kaliber O, 22/24 (18/20mm), 91mb, 1 pęczek

Jelita baranie kaliber O, 22/24 (18/20mm), 91mb, 1 pęczek
Jelita baranie kaliber O, 22/24 (18/20mm), 91mb, 1 pęczek

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 50,39 zł
PĘCZ

Jelita baranie kaliber P, 23/25 (19/21mm), 91mb, 1 pęczek

Jelita baranie kaliber P, 23/25 (19/21mm), 91mb, 1 pęczek
Jelita baranie kaliber P, 23/25 (19/21mm), 91mb, 1 pęczek

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 51,89 zł
PĘCZ

Jelita baranie na kabanosy, akcesoria do produkcji wędlin w domu

Obecnie coraz większą uwagę zwracamy na to, co jemy, z jakich składników są produkty oraz jakiej jakości. Klienci tracą zaufanie do firm zaraz po przeczytaniu składu wędlin oraz wyrobów mięsnych. Więc może pora, aby wziąć sprawy w swoje ręce i zacząć produkować domowe wybory mięsne? Swojskie, dobrej jakości, aromatyczne kiełbasy rozkochają w sobie każdego konsumenta. O jakość i smak produktów dbamy my sami, a start najlepiej zacząć właśnie w tym sklepie, gdzie wszelkie potrzebne produkty są w najwyższej jakości oraz przystępnej cenie.

Jelita naturalne do kiełbas są doskonałym materiałem do domowych wyrobów. Są bardzo wytrzymałe, posiadają charakterystyczny kolor oraz wygląd, a dodatkowo zapewniają odpowiedni kształt oraz twardość. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia zapewnia szeroki wybór, dobrej jakości jelit o różnym kalibrze, które spełnią wszystkie twoje oczekiwania. Nie musisz ograniczać się tylko do kiełbasy, spróbuj wykorzystać jelita baranie również do kabanosów – nada im to kruchości oraz wyrazistego koloru, a w połączeniu z mięsem baranim lub wołowym stworzą silnie mięsną nutę smakową.

Jak przygotować jelita baranie do kiełbasy?

Pierwszym krokiem zawsze powinno być odpowiednie przygotowanie jelit. Zakupione jelita do kiełbasy są zakonserwowane w soli oraz zapakowane w foliowe opakowanie. Twoim zadaniem będzie delikatnie wypłukać jelita z nadmiaru soli, a następnie włożyć do wody i namoczyć.

  1. Osłonki jelitowe do kiełbas solidnie wypukaj nad bieżącą wodą, tak żeby pozbyć się kryształków soli
  2. Włóż jelita do wody i namaczaj przez czas 30-60 minut
  3. Wymień wodę na świeżą i mocz jeszcze przez 1,5-10 godzin ( śmiało możesz zostawić je w wodzie na całą noc)
  4. Aby łatwiej naciągnąć jelito na lejek, wypukaj wnętrze jelita wodą

Dlaczego warto wybrać jelita baranie do robienia kiełbasy?

Jest to idealny produkt do tego, aby wędzić, smażyć, parzyć oraz grillować czy suszyć. Świetnie sprawdzi się w kiełbasach gotowanych, salami, kabanosach oraz pasztecie.  Możesz również skorzystać z kątnicy baraniej, która nada się do domowych wyrobów takich jak:

  • wędliny dojrzewające
  • grube kiełbasy,
  • salami
  • kindziuka

Naturalne jelita dopełnią twoje wyroby oraz zapewnią ci sukces w gotowaniu, dodatkowo są proste w obsłudze i każdy laik kulinarny jest sobie w stanie z nimi poradzić.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium