Opcje przeglądania
Dostępność
Cena
  • od
    do
Nowość

Garnek kamionka 5L do wyrobu domowych wędlin, do peklowania mięsa

Garnek kamionka 5L  przydaje się głównie jako naczynie do peklowania mięsa. A jakie są zalety tego materiału? Przede wszystkim wytwarza się go z ceramiki (dokładniej z połączenia gliny, szamotu, soli oraz piasku kwarcowego) wypalanej w temperaturze przekraczającej 1200 stopni Celsjusza. Proces ten sprawia, że naczynie jest trwałe. A także naturalne i zupełnie przyjazne przechowywanym w nich produktom spożywczym. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia oferuje przede wszystkim garnki z kamionki z pokrywą i bez pokrywy. W zależności od potrzeb mogą posiadać one objętość 0.5l, 0.8l, 1.4l, 1.8l, a nawet 10 litrów. Polecamy je oczywiście przede wszystkim do peklowania domowego mięsa. Ale również dobrze sprawdzą się one do kiszenia ogórków, przygotowania zakwasu na żurek lub do przechowywania materiałów płynnych albo sypkich. Materiał ten jest przede wszystkim neutralny i w żaden sposób nie reaguje z zawartością. Ponadto pomaga utrzymać ją w odpowiedniej temperaturze. Nie bez znaczenia jest także efekt estetyczny.

Garnek kamionkowy 0,5l bez pokrywy Garnek kamionkowy 0,5l bez pokrywy
Producent: BROWIN
Cena: 33,49 zł
szt.
zobacz więcej
Garnek kamionkowy 0,8l z pokrywą Garnek kamionkowy 0,8l z pokrywą
Producent: BROWIN
Cena: 57,69 zł
szt.
zobacz więcej
Garnek kamionkowy 10l z pokrywą Garnek kamionkowy 10l z pokrywą
Producent: BROWIN
Cena: 259,29 zł
szt.
zobacz więcej
Garnek kamionkowy 15l z pokrywą Garnek kamionkowy 15l z pokrywą
Producent: BROWIN
Cena: 307,99 zł
szt.
zobacz więcej
Garnek kamionkowy 20l z pokrywą Garnek kamionkowy 20l z pokrywą
Producent: BROWIN
Cena: 306,79 zł
szt.
zobacz więcej

 

Garnki z kamionki do kiszenia ogórków

Garnki z kamionki, jak wspomnieliśmy, wykonuje się techniką wypalania w wysokiej temperaturze. Dzięki temu naczynia te stają się wytrzymałe i twarde, ale jednocześnie bardzo ciężkie. Dodatkową ważną cechą, którą nabywa ono w tym procesie, jest odporność na działanie kwasów. Ważna jest również charakterystyczna, szklista powierzchnia, którą nadaje garnkowi wypalana sól. A także typowa brązowa barwa. Z pewnością warto posiadać takie naczynie nawet wtedy, kiedy domowy wyrób wędlin nas nie interesuje. Dlaczego? Dlatego, że bardzo dobrze sprawdza się ono do przechowywania, również żywności lubiącej niską temperaturę. Kamionka bardzo lubi się na przykład z masłem. Ale również inne smakołyki w niej umieszczone dłużej utrzymają przydatność do spożycia. Jest to ponadto również materiał neutralny. Nie przenosi do aromatu mięsa czy wędlin swojego posmaku. Nadaje się zatem wybornie do wszelkich produktów spożywczych, wymagających przyspieszenia procesu fermentacji, bogatych jednocześnie w probiotyki i cenne składniki odżywcze. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia daje Ci możliwość nabycia ich w atrakcyjnej cenie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium