Jogurtownica Yogurella 617
Myślisz o domowej produkcji jogurtu lub kefiru? To urządzenie będzie strzałem w dziesiątkę!
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Jogurtownica Yogurella 621
Myślisz o domowej produkcji jogurtu lub kefiru? To urządzenie będzie strzałem w dziesiątkę!
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Kultura starterowa do jogurtu
Kultury bakterii, umożliwią Ci zrobienie pysznego domowego jogurtu.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Kultura starterowa do jogurtu Browin
Kultury bakterii, umożliwią Ci zrobienie pysznego domowego jogurtu.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Sero-Jogurtownica z termostatem
Myślisz o domowej produkcji jogurtu lub kefiru?
To urządzenie będzie strzałem w dziesiątkę!
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Jogurtownica i startowe kultury bakterii do wyrobu jogurtu w domu
Jogurtownica i startowe kultury bakterii do wyrobu jogurtu w domu, oraz inne akcesoria dla tych, którzy ten rodzaj nabiału chcieliby przygotować we własnym domu. Choć może się wydawać, że jest to trudne, w rzeczywistości wystarczą dobre chęci i nieco zachodu. Z pewnością pomogą w tym jogurtownica Yogurella, sero-jogurtownica z termostatem oraz kultura starterowa. Jeśli masz już dość sklepowego nabiału, naszpikowanego zagęszczaczami i stabilizatorami, sklep internetowy Domowa Spiżarnia ma coś dla Ciebie! Dzięki naszym przyborom i ich selekcji przyrządzisz nawet domowy kefir. Pyszny i smakowity! A dzięki swej naturalności – kwaskowaty i odświeżający dzięki brakowi słodzików lub cukrów. Z naszymi akcesoriami utrzymasz mleko we właściwej temperaturze (od 42 do 45 stopni Celsjusza). Tylko wtedy powstanie gotowy mleczny wyrób. I będziesz mógł cieszyć się jego wybornym smakiem. A do tego – jaka to satysfakcja! W naszym serwisie serdecznie zachęcamy do stawiania pierwszych kroków w domowym wytwarzaniu produktów spożywczych. Oprócz chleba, sera, piwa oraz wina można do nich dołączyć także nabiał.
Jogurtownica i startowe kultury bakterii
Jogurtownica i startowe kultury bakterii do wyrobu jogurtu w domu to niezbędny zestaw dla tych, którzy po prostu chcą żyć i jeść zdrowo. Ne od dziś wiadomo przecież, że nabiał dostarcza organizmowi wielu cennych składników. Posiada także zbawienny wpływ na wiele jego funkcji. Przede wszystkim wspomaga trawienie i zapobiega zaparciom. Udowodniono ponadto, że zmniejsza również poziom złego cholesterolu i chroni przed miażdżycą. A do tego jeszcze wspomaga układ odpornościowy, chroni przed nowotworami i działa osłonowo. Z kolei w kuchni znajduje on naprawdę wiele zastosowań. Już samo to powinno skłonić nas do prób wykonania go w domowych warunkach. Proces ten nie jest – wbrew pozorom – jakoś strasznie wymagający. Najlepiej użyć do tego pasteryzowanego mleka oraz gotowego startera z bakteriami. Mleko przelać należy do wyparzonego naczynia, podgrzać do czterdziestu pięciu stopni i zaszczepić bakteriami ze startera. Po dokładnym wymieszaniu całość należy rozlać do słoików pozostawić w ciepłym miejscu na maksimum dziesięć godzin. Do utrzymania temperatury około czterdziestu stopni optymalnie sprawdzi się jogurtownica.