Opcje przeglądania
Dostępność
Cena
  • od
    do
Nowość

Do jogurtu

Jogurtownica Yogurella 617

Jogurtownica Yogurella 617
Jogurtownica Yogurella 617

Myślisz o domowej produkcji jogurtu lub kefiru? To urządzenie będzie strzałem w dziesiątkę!

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 149,99 zł
szt.

Jogurtownica Yogurella 621

Jogurtownica Yogurella 621
Jogurtownica Yogurella 621

Myślisz o domowej produkcji jogurtu lub kefiru? To urządzenie będzie strzałem w dziesiątkę!

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 103,09 zł
szt.

Kultura starterowa do jogurtu

Kultura starterowa do jogurtu
Kultura starterowa do jogurtu

Kultury bakterii, umożliwią Ci zrobienie pysznego domowego jogurtu.

Dostępność: oczekiwanie na dostawę

Cena: 26,19 zł

Kultura starterowa do jogurtu Browin

Kultura starterowa do jogurtu Browin
Kultura starterowa do jogurtu Browin

Kultury bakterii, umożliwią Ci zrobienie pysznego domowego jogurtu.

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,89 zł
szt.

Sero-Jogurtownica z termostatem

Sero-Jogurtownica z termostatem
Sero-Jogurtownica z termostatem

Myślisz o domowej produkcji jogurtu lub kefiru?

To urządzenie będzie strzałem w dziesiątkę!

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 161,29 zł
szt

Jogurtownica i startowe kultury bakterii do wyrobu jogurtu w domu

Jogurtownica i startowe kultury bakterii do wyrobu jogurtu w domu, oraz inne akcesoria dla tych, którzy ten rodzaj nabiału chcieliby przygotować we własnym domu. Choć może się wydawać, że jest to trudne, w rzeczywistości wystarczą dobre chęci i nieco zachodu. Z pewnością pomogą w tym jogurtownica Yogurella, sero-jogurtownica z termostatem oraz kultura starterowa. Jeśli masz już dość sklepowego nabiału, naszpikowanego zagęszczaczami i stabilizatorami, sklep internetowy Domowa Spiżarnia ma coś dla Ciebie! Dzięki naszym przyborom i ich selekcji przyrządzisz nawet domowy kefir. Pyszny i smakowity! A dzięki swej naturalności – kwaskowaty i odświeżający dzięki brakowi słodzików lub cukrów. Z naszymi akcesoriami utrzymasz mleko we właściwej temperaturze (od 42 do 45 stopni Celsjusza). Tylko wtedy powstanie gotowy mleczny wyrób. I będziesz mógł cieszyć się jego wybornym smakiem. A do tego – jaka to satysfakcja! W naszym serwisie serdecznie zachęcamy do stawiania pierwszych kroków w domowym wytwarzaniu produktów spożywczych. Oprócz chleba, sera, piwa oraz wina można do nich dołączyć także nabiał.

Jogurtownica i startowe kultury bakterii 

Jogurtownica i startowe kultury bakterii do wyrobu jogurtu w domu to niezbędny zestaw dla tych, którzy po prostu chcą żyć i jeść zdrowo. Ne od dziś wiadomo przecież, że nabiał dostarcza organizmowi wielu cennych składników. Posiada także zbawienny wpływ na wiele jego funkcji. Przede wszystkim wspomaga trawienie i zapobiega zaparciom. Udowodniono ponadto, że zmniejsza również poziom złego cholesterolu i chroni przed miażdżycą. A do tego jeszcze wspomaga układ odpornościowy, chroni przed nowotworami i działa osłonowo. Z kolei w kuchni znajduje on naprawdę wiele zastosowań. Już samo to powinno skłonić nas do prób wykonania go w domowych warunkach. Proces ten nie jest – wbrew pozorom – jakoś strasznie wymagający. Najlepiej użyć do tego pasteryzowanego mleka oraz gotowego startera z bakteriami. Mleko przelać należy do wyparzonego naczynia, podgrzać do czterdziestu pięciu stopni i zaszczepić bakteriami ze startera. Po dokładnym wymieszaniu całość należy rozlać do słoików pozostawić w ciepłym miejscu na maksimum dziesięć godzin. Do utrzymania temperatury około czterdziestu stopni optymalnie sprawdzi się jogurtownica.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium