Opcje przeglądania

Akcesoria
Kolumna filtracyjna szklana Kolumna filtracyjna szklana
Producent: BROWIN
Cena: 65,69 zł
szt.
zobacz więcej
Papuga z alkoholomierzem Papuga z alkoholomierzem
Cena: 107,89 zł
szt.
zobacz więcej
Taboret gazowy żeliwny 5,5KW Taboret gazowy żeliwny 5,5KW
Producent: JAKUBOWSKI
Cena: 142,89 zł
szt.
zobacz więcej
Zmywak spiralny stalowy 40g Zmywak spiralny stalowy 40g
Producent: FLORENTYNA
Cena: 4,69 zł
szt.
zobacz więcej
Deflegmator bez wypełnienia Deflegmator bez wypełnienia
Cena: 45,29 zł
zobacz więcej
Deflegmator z pierścieniami raschiga Deflegmator z pierścieniami raschiga
Cena: 63,79 zł
zobacz więcej
Lejek filtracyjny spiralny Lejek filtracyjny spiralny
Producent: BROWIN
Cena: 30,99 zł
szt.
zobacz więcej

Akcesoria do wyrobu bimbru

Akcesoria do wyrobu bimbru polecamy wielbicielom najmocniejszych trunków. Domowy wyrób alkoholu to coraz popularniejsza praktyka, będąca odpowiedzią na coraz gorszej jakości masową produkcję. Sklep internetowy Domowa Spiżarnia od początku do niego namawia, podkreślając walory zdrowotne i smakowe tak przygotowanego pożywienia. Amatorom domowego samogonu polecamy takie akcesoria jak aparat destylacyjny, chłodnica lub destylator spiralno-kulkowy oraz deflegmator bez wypełnienia. Jest także kolumna filtracyjna szklana, lejek filtracyjny spiralny oraz papuga z alkoholomierzem. Nie brak u nas także składników – oferujemy drożdże gorzelnicze do bimbru, pektoenzym suszony oraz płatki dębowe. Ponadto na naszych stronach znaleźć można także takie potrzebne elementy jak trawa żubrowa, węgiel aktywny, wypełnienie do kolumny oraz wężyk do podłączenia destylatora. To po prostu gotowy wybór dla wszystkich tych, którzy chcieliby samemu przygotować wysokoprocentowy alkohol we własnych czterech kątach. Nie mamy wątpliwości, że z nimi nawet początkujący domowi bimbrownicy uzyskają pożądany efekt. To gwarantowana satysfakcja oraz jedyny w swoim rodzaju, bo własnej roboty, aromat oraz smak.

Akcesoria do wyrobu bimbru

Akcesoria do wyrobu bimbru oferowane w naszym sklepie internetowym przydadzą się zaawansowanym domowym wytwórcom. Tym bardziej że sama procedura nie jest jakoś specjalnie skomplikowana. Pierwszym etapem jest wykonanie roztworu wody, cukru oraz drożdży – zacieru. A potem pozostawienie go na jakieś dwa lub trzy tygodnie do fermentacji. Kluczowa kwestia to destylacja. W pierwszej kolejności z zacieru odlewamy wytworzony płyn. Resztę umieścić należy najlepiej na źródle ognia aparatury do wytwarzania bimbru. Koniecznie musi ona oczywiście posiadać takie elementy jak chłodnica oraz rurka odprowadzająca. A do tego wężyk odprowadzający opary. To właśnie one skraplają się w chłodnicy, dając wysoko stężony alkohol. Przy dobrym sprzęcie może to być zazwyczaj od 50 procent do 70. Oczywiście zawsze w przypadku tego trunku należy zachować daleko idącą ostrożność przy konsumpcji. Poza tym z czasem warto nieco wzbogacić smak czystego alkoholu dodatkami smakowymi, takimi jak odpowiednie płatki lub wkłady do beczki. Nic nie stroi na przeszkodzie, aby w tej kwestii poeksperymentować.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium