Opcje przeglądania

Akcesoria do produkcji sera
Podkład serowarski 20x20cm Podkład serowarski 20x20cm
Producent: BROWIN
Cena: 13,49 zł
szt.
zobacz więcej
Sito fi120 Sito fi120
Producent: FLAEK
Cena: 6,59 zł
szt.
zobacz więcej
Sito fi160 Sito fi160
Cena: 12,99 zł
szt
zobacz więcej
Waga kuchenna 5kg "Black Board" Waga kuchenna 5kg "Black Board"
Cena: 42,49 zł
zobacz więcej
Waga kuchenna 5kg "Silvio" Waga kuchenna 5kg "Silvio"
Cena: 57,49 zł
zobacz więcej
Waga kuchenna elektroniczna Waga kuchenna elektroniczna
Cena: 60,49 zł
zobacz więcej
Waga kuchenna 5kg "Fidda" Waga kuchenna 5kg "Fidda"
Cena: 54,49 zł
zobacz więcej

Prasa do sera drewniana, akcesoria do wyrobu sera

Prasa do sera drewniana oraz inne akcesoria do wyrobu sera przydadzą się wszystkim, którzy chcieliby zacząć przyrządzać go u siebie w domu. Przez wiele lat, szczególnie na wsi, była to czynność powszechna. Wraz z rozwojem nowoczesnego handlu i masowej produkcji zupełnie jednak zanikła. Jeśli jednak mamy dość jedzenia pełnego konserwantów, warto spróbować samemu wyrobić nawet nabiał. Nie jest to tak trudne, jak może się wydawać. Tym, którzy zechcą spróbować, sklep internetowy Domowa Spiżarnia oferuje szereg użytecznych przyborów. Są to między innymi drewniana prasa do serów, podkład serowarski oraz gąbka do nanoszenia powłoki. A także sito, termometr serowarski oraz waga kuchenna. Z nimi nawet początkujące osoby praktycznie bez problemu przygotują domowej produkcji nabiał. Oferujemy również szeroki wybór przypraw oraz dodatków. Te z kolei pozwolą gotowym wyrobom nadać ulubionego smaku. Postaw na naturalność i zdrowe odżywianie, produkując żywność we własnych czterech kątach. Z naszym asortymentem przyrządzisz we własnym zakresie także chleb, piwo, wino oraz wędliny.

Prasa do sera drewniana, podkłady pod ser i termometr serowarski

Akcesoria do wyrobu sera to właściwy wybór także dla osób, które w czasach masowej produkcji chcą się po prostu zdrowo odżywiać. Aby wykonać samemu ricottę lub Koryciński, wystarczą dobre chęci, podstawowa wiedza oraz odpowiednie przybory. Koniecznie także świeże mleko (nie UHT). Warto także zaopatrzyć się w chlorek wapnia, który nasze mleko uzupełni o konieczne jony. Potrzebne będą jeszcze podpuszczka, termometr oraz formy. Po podgrzaniu mleka do 30 stopni dodajemy do niego podpuszczkę. Całość mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na godzinę w celu wytworzenia się skrzepu. Po tym czasie skrzep kroimy i zostawiamy na kwadrans, aby wytworzyła się w nim serwatka. Tę wybieramy, a skrzep (pulpę serową) formujemy i odkładamy do wysuszenia. Po wysuszeniu nasz domowy przysmak jest gotów do jedzenia. Jak widać, domowe serowarstwo nie należy do najtrudniejszych ze sztuk. Warto się w tej materii rozwijać. Zaś dodatki, przyprawy i przybory pozwalają praktycznie bez końca eksperymentować z technikami, smakami i aromatami.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium