🗳 EKSPRESOWA WYSYŁKA 🗳

ZAMÓWIENIE ZŁOŻONE(i opłacone lub za pobraniem) WYSYŁAMY TEGO SAMEGO DNIA

Opcje przeglądania
Dostępność
Cena
  • od
    do
Nowość

Drewniana prasa do serów

Drewniana prasa do serów
Drewniana prasa do serów

Prasa do serów ma za zadanie nadać odpowiedniego kształtu przygotowanego sera oraz wyciągnięcie z niego jak największą ilość serwatki.

Dostępność: oczekiwanie na dostawę

Cena: 118,99 zł

Gąbka do nanoszenia powłoki serowarskiej

Gąbka do nanoszenia powłoki serowarskiej
Gąbka do nanoszenia powłoki serowarskiej

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 34,29 zł
szt.

Podkład serowarski 23x23cm

Podkład serowarski 23x23cm
Podkład serowarski 23x23cm

Podkład serowarski, przeznaczony jest do serów długo dojrzewających.

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 14,59 zł
szt.

Sito fi120

Sito fi120
Sito fi120

Sito kuchenne jest niezbędnym przyborem w każdej kuchni.

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 4,39 zł
szt.

Termometr serowarski 0°C do +100°C

Termometr serowarski 0°C do +100°C
Termometr serowarski 0°C do +100°C

Termometr serowarskie to niezbędnik każdego domowego serowara.

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 22,59 zł
szt.

Waga kuchenna elektroniczna

Waga kuchenna elektroniczna
Waga kuchenna elektroniczna

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 59,09 zł
szt

Waga kuchenna elektroniczna z miską

Waga kuchenna elektroniczna z miską
Waga kuchenna elektroniczna z miską

Dostępność: oczekiwanie na dostawę

Cena: 55,49 zł

Sito fi160

Sito fi160
Sito fi160

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 9,29 zł
szt

Waga kuchenna 5kg "Black Board"

Waga kuchenna 5kg "Black Board"
Waga kuchenna 5kg "Black Board"

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 43,59 zł
szt

Waga kuchenna 5kg "Fidda"

Waga kuchenna 5kg "Fidda"
Waga kuchenna 5kg "Fidda"

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 54,49 zł
szt

Waga kuchenna 5kg "Mono" biała

Waga kuchenna 5kg "Mono" biała
Waga kuchenna 5kg "Mono" biała

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 43,59 zł
szt

Waga kuchenna 5kg "Mono" grafitowa

Waga kuchenna 5kg "Mono" grafitowa
Waga kuchenna 5kg "Mono" grafitowa

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 43,59 zł
szt

Waga kuchenna 5kg "Mono" jasnoszara

Waga kuchenna 5kg "Mono" jasnoszara
Waga kuchenna 5kg "Mono" jasnoszara

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 43,59 zł
szt

Waga kuchenna 5kg "Silvio"

Waga kuchenna 5kg "Silvio"
Waga kuchenna 5kg "Silvio"

Dostępność: w magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 54,09 zł
szt

Prasa do sera drewniana, akcesoria do wyrobu sera

Prasa do sera drewniana oraz inne akcesoria do wyrobu sera przydadzą się wszystkim, którzy chcieliby zacząć przyrządzać go u siebie w domu. Przez wiele lat, szczególnie na wsi, była to czynność powszechna. Wraz z rozwojem nowoczesnego handlu i masowej produkcji zupełnie jednak zanikła. Jeśli jednak mamy dość jedzenia pełnego konserwantów, warto spróbować samemu wyrobić nawet nabiał. Nie jest to tak trudne, jak może się wydawać. Tym, którzy zechcą spróbować, sklep internetowy Domowa Spiżarnia oferuje szereg użytecznych przyborów. Są to między innymi drewniana prasa do serów, podkład serowarski oraz gąbka do nanoszenia powłoki. A także sito, termometr serowarski oraz waga kuchenna. Z nimi nawet początkujące osoby praktycznie bez problemu przygotują domowej produkcji nabiał. Oferujemy również szeroki wybór przypraw oraz dodatków. Te z kolei pozwolą gotowym wyrobom nadać ulubionego smaku. Postaw na naturalność i zdrowe odżywianie, produkując żywność we własnych czterech kątach. Z naszym asortymentem przyrządzisz we własnym zakresie także chleb, piwo, wino oraz wędliny.

Prasa do sera drewniana, podkłady pod ser i termometr serowarski

Akcesoria do wyrobu sera to właściwy wybór także dla osób, które w czasach masowej produkcji chcą się po prostu zdrowo odżywiać. Aby wykonać samemu ricottę lub Koryciński, wystarczą dobre chęci, podstawowa wiedza oraz odpowiednie przybory. Koniecznie także świeże mleko (nie UHT). Warto także zaopatrzyć się w chlorek wapnia, który nasze mleko uzupełni o konieczne jony. Potrzebne będą jeszcze podpuszczka, termometr oraz formy. Po podgrzaniu mleka do 30 stopni dodajemy do niego podpuszczkę. Całość mieszamy, przykrywamy i zostawiamy na godzinę w celu wytworzenia się skrzepu. Po tym czasie skrzep kroimy i zostawiamy na kwadrans, aby wytworzyła się w nim serwatka. Tę wybieramy, a skrzep (pulpę serową) formujemy i odkładamy do wysuszenia. Po wysuszeniu nasz domowy przysmak jest gotów do jedzenia. Jak widać, domowe serowarstwo nie należy do najtrudniejszych ze sztuk. Warto się w tej materii rozwijać. Zaś dodatki, przyprawy i przybory pozwalają praktycznie bez końca eksperymentować z technikami, smakami i aromatami.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium