🗳 EKSPRESOWA WYSYŁKA 🗳

ZAMÓWIENIE ZŁOŻONE(i opłacone lub za pobraniem) WYSYŁAMY TEGO SAMEGO DNIA

Opcje przeglądania

Akcesoria do pieczenia chleba

Akcesoria do pieczenia chleba. Jednym z niezbędnych akcesoriów do wyrobu chleba jest przesiewacz do mąki. Przesiewacz taki znajdziesz w Sklepie Domowa Spiżarnia. Przesiewacz to nic innego jak kubeczek z uchem, do którego przytwierdzony jest uchwyt, który po naciśnięciu uruchamia obrotowe sitko. Niby proste akcesorium do wyrobu chleba, a jego rola w wypiekach jest nieoceniona. Przesiewacza warto używać nie tylko przy produkcji domowego chleba, ale także innych ciast.

Dlaczego warto przesiewać mąkę?

Mąka przechowywana w papierowym opakowaniu lub słoiku jest zwykle bardzo ubita, po przesypaniu jej do miski zdarzają się grudki, prawda? O ile zbrylenie mąki w przygotowaniu np. naleśników nie ma większego znaczenia, grudki łatwo rozmieszać choćby widelcem, o tyle w przypadku wypieków takich jak chleb czy biszkopt, mąka, która jest nienapowietrzona, spowoduje, że ciasto nie wyrośnie takie, jak powinno. Przesiewanie mąki ma więc znaczenie dla puszystości naszego wypieku. Po przesianiu suche składniki ciasta lepiej się ze sobą łączą. Spróbuj chociaż raz przesiać mąkę do wypieku chleba, a sama zobaczysz, że wyrośnie większy i będzie pulchniejszy. 

Przesiewacz do mąki można używać do przesiewania także innych sypkich produktów, np. cukru, cukru-pudru. Przesiewacz do mąki to akcesorium do wyrobu chleba, które znaczenie przyspiesza i ułatwia pracę w kuchni. Przesiewacz ze Sklepu Domowa Spiżarnia stworzony został ze stali nierdzewnej, jest więc produktem wysokiej jakości, który posłuży ci przez lata.

Papier do pieczenia chleba i ciast

W Sklepie Domowa Spiżarnia kupisz wszystkie niezbędne produkty i akcesoria do wyrobu chleba. Papier do pieczenia będzie ci niezbędny do wyłożenia blaszki lub brytfanki jeśli zdecydujesz się upiec chleb w aluminiowej formie. Dzięki temu chleb podczas pieczenia nie będzie przywierał do blaszki i nie przypali się. W Sklepie Domowa Spiżarnia kupisz różne rodzaje papieru do pieczenia. Papier do pieczenia ma wiele zalet, dlatego warto go używać do wypieków. Papier sprawia, że nie musisz już smarować blaszki masłem lub olejem, a mimo tego twoje wypieki nie przyklejają się ani do blaszki, ani do papieru. Papier do pieczenia wytrzymuje nawet najwyższe temperatury powyżej 200 stopni.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium