Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 500g
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 5kg
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Zakwaszający Weyermann 1kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 2,5kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 500g
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 1kg
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 2,5kg
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 200g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 500g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny