Special W Weyermann 500g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 200g
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 2,5kg
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Special W Weyermann 1kg
Nowość ze słodowni w Bambergu. Specjalny słód karmelowy, wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia jarego. Pogłębia słodowość, wnosi intensywny aromat karmelu oraz skórki chleba. Stosowany może być do ciemnych piw: Stout, Porter, Schwarzbier, Bock, Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Dark Strong Ale. Może być użyty w ilości do 15% zasypu.
Barwa: 280-320EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 500g
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 2,5kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Zakwaszający Weyermann 1kg
Słód specjalny wykorzystywany w piwach jasnych jako dodatek obniżający PH zacieru. Właściwe PH korzystnie wpływa na wydajność i stabilość gotowego wyrobu. Słód zakwaszający można zastąpić kwasem mlekowym/fosforowym, jednak jeśli chce się być w zgodzie z prawem czystości (Reinheitsgebot), należy użyć słodu zakwaszającego.
UWAGA! Słód stosuje się w ilości 20-100g w zależności od rodzaju zasypu. Większy dodatek może zauważalnie wpłynąć na bukiet smakowy i znacząco "zakwasić" piwo.
Barwa: 2-4EBC
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 5kg
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 500g
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 200g
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód Pszeniczny Wędzony Weyermann 1kg
Słód pszeniczny wędzony, stworzony z myślą o warzeniu piwa typu "Grodziskie" w domu. Może być stosowany do 100% zasypu, jednak w warunkach domowych, trzeba brać pod uwagę problemy z filtracją przy użyciu >75% słodu nie zawierającego łuski.
Barwa: ok. 4-6 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Słód pszeniczny karmelowy Viking Malt 500g
Słód pszeniczny karmelowy produkowany jest z krajowych odmian pszenicy. Powstaje w procesie prażenia "zielonego" słodu pszenicznego. Poprawia głębie smakową piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock. Może być również stosowany jako niewielki dodatek do szerokiej gamy piw, korzystnie wpływając na pianę. Nie zalecamy dawkowania w większej ilości niż 10% zasypu.
Barwa: ok. 100-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód pszeniczny karmelowy Viking Malt 200g
Słód pszeniczny karmelowy produkowany jest z krajowych odmian pszenicy. Powstaje w procesie prażenia "zielonego" słodu pszenicznego. Poprawia głębie smakową piw w stylach: Dunkelweizen, Weizenbock. Może być również stosowany jako niewielki dodatek do szerokiej gamy piw, korzystnie wpływając na pianę. Nie zalecamy dawkowania w większej ilości niż 10% zasypu.
Barwa: ok. 100-150 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Polska
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 500g
Słód specjalny, prażony, stosowany jako dodatek do piw ciemnych, wnosi do bukietu piwa, smaki palone, typowe dla bardzo ciemnych słodów, jednak w odróżnieniu do słodów palonych jęczmiennych, nie wprowadza do piwa wyraźnej palonej ostrości. Może być użyty w ilości do 5% zasypu.
Barwa: ok. 800-1200 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 200g
Słód specjalny, prażony, stosowany jako dodatek do piw ciemnych, wnosi do bukietu piwa, smaki palone, typowe dla bardzo ciemnych słodów, jednak w odróżnieniu do słodów palonych jęczmiennych, nie wprowadza do piwa wyraźnej palonej ostrości. Może być użyty w ilości do 5% zasypu.
Barwa: ok. 800-1200 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 2,5kg
Słód specjalny, prażony, stosowany jako dodatek do piw ciemnych, wnosi do bukietu piwa, smaki palone, typowe dla bardzo ciemnych słodów, jednak w odróżnieniu do słodów palonych jęczmiennych, nie wprowadza do piwa wyraźnej palonej ostrości. Może być użyty w ilości do 5% zasypu.
Barwa: ok. 800-1200 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodu w formie śrutowanej, dodaj opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Orkiszowy Weyermann 5kg
Słód Orkiszowy, to tradycyjny słód produkowany z ziaren orkiszu, popularnej i używanej w średniowieczu odmiany pszenicy, zawierającej mniej glutenu. Uniwersalny dodatek do piw jasnych i ciemnych, stosowany również jako baza zasypu w piwie orkiszowym. Może stanowić do 100% zasypu, jednak ze względu na brak łuski zalecamy nie przekraczać 75% zasypu.
Barwa: 3-7 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Orkiszowy Weyermann 500g
Słód Orkiszowy, to tradycyjny słód produkowany z ziaren orkiszu, popularnej i używanej w średniowieczu odmiany pszenicy, zawierającej mniej glutenu. Uniwersalny dodatek do piw jasnych i ciemnych, stosowany również jako baza zasypu w piwie orkiszowym. Może stanowić do 100% zasypu, jednak ze względu na brak łuski zalecamy nie przekraczać 75% zasypu.
Barwa: 3-7 j. EBC.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W celu zakupu słodów śrutowanych, wybierz opcję śrutowania.
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny