Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Butelka z korkiem 250ml
Butelka z korkiem 250ml
3,99 zł 3,21 zł
szt.
Słód Karmelowy 200 Soufflet 2,5kg
Słód Karmelowy 200 Soufflet 2,5kg
10,99 zł 8,25 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 24
Sito do maszynki nr 32 fi 24
21,49 zł 17,45 zł
szt.
Pasternak grys 30g
Pasternak grys 30g
2,79 zł 2,22 zł
szt.
Węglan wapnia 15g
Węglan wapnia 15g
2,79 zł 2,25 zł
szt.
Wieczko fi82 Piknik 6Z
Wieczko fi82 Piknik 6Z
0,33 zł 0,27 zł
Słód Pszeniczny ciemny Weyermann 5kg
Słód Pszeniczny ciemny Weyermann 5kg
27,29 zł 22,23 zł
szt.
destylator EM STEEL SMART SE
destylator EM STEEL SMART SE
5 643,88 zł 4 428,87 zł
szt.
Rękawica przeciwskaleczeniowa
Rękawica przeciwskaleczeniowa
23,09 zł 8,81 zł
szt.
Kultura starterowa LF (świeży ser, pół-twardy ser)
Kultura starterowa LF (świeży ser, pół-twardy ser)
25,69 zł 20,91 zł
szt.
Metalowa obrączka na butelkę od wina
Metalowa obrączka na butelkę od wina
1,29 zł 0,99 zł
szt.
Sito do maszynki nr 32 fi 26
Sito do maszynki nr 32 fi 26
21,49 zł 17,45 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Pirosiarczyn potasu Spiritferm 10g

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 1,09 zł 1.09
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Pirosiarczyn potasu to niewielkie, białe kryształki, które w środowisku kwaśnym zmieniają się w kwas siarkowy.

DO CZEGO UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

do stabilizacji moszczu, młodego wina oraz gotowego trunku
do konserwacji miodów pitnych, soków i suszonych owoców
hamuje rozwój pleśni i bakterii
zmieszany z wodą nadaje się do dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego

JAK UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

 

DO STABILIZACJI MOSZCZU

Pirosiarczyn do stabiilizacji moszczu stosuje się, aby zabezpieczyć go przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l moszczu. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.

 

DO STABILIZACJI WINA

Pirosiarczyn do stabilizacji wina, stosuje się, w celu zatrzymania fermentacji, zabezpieczenia wina oraz ustabilizowania jego barwy i klarowności. Dodaj przed zlaniem wina do butelek, po to, aby nie doszło do tzw. wtórnej fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l wina. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a

następnie dodaj do wina i dokładnie wymieszaj.

 

DO PŁUKANIA SPRZĘTU

Rozpuść 10g pirosiarczynu w 2l wody. Przygotowanym roztworem płucz sprzęty używane podczas wyrobu wina oraz piwa.

 

 

Parametry produktu:

Opakowanie 10g

Podobne produkty

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium