Pirosiarczyn potasu 100g

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,39 zł 7.39
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pirosiarczyn potasu to niewielkie, białe kryształki, które w środowisku kwaśnym zmieniają się w kwas siarkowy.

DO CZEGO UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

do stabilizacji moszczu, młodego wina oraz gotowego trunku
do konserwacji miodów pitnych, soków i suszonych owoców
hamuje rozwój pleśni i bakterii
zmieszany z wodą nadaje się do dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego

JAK UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

DO STABILIZACJI MOSZCZU

Pirosiarczyn do stabiilizacji moszczu stosuje się, aby zabezpieczyć go przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l moszczu. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.

DO STABILIZACJI WINA

Pirosiarczyn do stabilizacji wina, stosuje się, w celu zatrzymania fermentacji, zabezpieczenia wina oraz ustabilizowania jego barwy i klarowności. Dodaj przed zlaniem wina do butelek, po to, aby nie doszło do tzw. wtórnej fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l wina. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do wina i dokładnie wymieszaj.

DO PŁUKANIA SPRZĘTU

Rozpuść 10g pirosiarczynu w 2l wody. Przygotowanym roztworem płucz sprzęty używane podczas wyrobu wina oraz piwa.

Szczegóły produktu:

Działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybowe
Opakowanie 100g
Na ile litrów Na 100 L moszczu lub wina , a 2 L wody do płukania sprzętu

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium