Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Promocje
Butelka z korkiem 200ml
Butelka z korkiem 200ml
3,19 zł 2,55 zł
szt.
Butelka MARASCA 0,75L w oplocie z zakrętką
Butelka MARASCA 0,75L w oplocie z zakrętką
6,69 zł 5,69 zł
szt.
Słód Karmelowy 90 Soufflet 5kg
Słód Karmelowy 90 Soufflet 5kg
28,39 zł 23,10 zł
szt.
Butelka z korkiem 150ml
Butelka z korkiem 150ml
3,69 zł 2,83 zł
SZT.
Sito do maszynki nr 22 fi 16
Sito do maszynki nr 22 fi 16
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Słód czekoladowy jasny Viking Malt 2,5kg
Słód czekoladowy jasny Viking Malt 2,5kg
12,19 zł 9,91 zł
szt.
Nadziewarka do kiełbasy 7l pionowa HENDI
Nadziewarka do kiełbasy 7l pionowa HENDI
950,29 zł 730,99 zł
szt.
Por suszony 10g
Por suszony 10g
2,59 zł 2,09 zł
SASZETKA
Słoik z pokrywą szklaną 4,2L
Słoik z pokrywą szklaną 4,2L
21,59 zł 17,53 zł
szt.
Sito do maszynki nr 22 fi 26
Sito do maszynki nr 22 fi 26
14,99 zł 12,15 zł
szt.
Gąbka do nanoszenia powłoki serowarskiej
Gąbka do nanoszenia powłoki serowarskiej
34,29 zł 19,99 zł
szt.
Aparat destylacyjny
Aparat destylacyjny
223,19 zł 190,19 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Pirosiarczyn potasu 100g

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,99 zł 6.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Pirosiarczyn potasu to niewielkie, białe kryształki, które w środowisku kwaśnym zmieniają się w kwas siarkowy.

DO CZEGO UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

do stabilizacji moszczu, młodego wina oraz gotowego trunku
do konserwacji miodów pitnych, soków i suszonych owoców
hamuje rozwój pleśni i bakterii
zmieszany z wodą nadaje się do dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego

JAK UŻYWAĆ PIROSIARCZYNU POTASU?

 

DO STABILIZACJI MOSZCZU

Pirosiarczyn do stabiilizacji moszczu stosuje się, aby zabezpieczyć go przed rozwojem bakterii i dzikich drożdży podczas fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l moszczu. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.

 

DO STABILIZACJI WINA

Pirosiarczyn do stabilizacji wina, stosuje się, w celu zatrzymania fermentacji, zabezpieczenia wina oraz ustabilizowania jego barwy i klarowności. Dodaj przed zlaniem wina do butelek, po to, aby nie doszło do tzw. wtórnej fermentacji. 1g pirosiarczynu na 10l wina. Odpowiednią ilość rozpuść w 50-100ml wody, a

następnie dodaj do wina i dokładnie wymieszaj.

 

DO PŁUKANIA SPRZĘTU

Rozpuść 10g pirosiarczynu w 2l wody. Przygotowanym roztworem płucz sprzęty używane podczas wyrobu wina oraz piwa.

 

 

Parametry produktu:

Działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybowe
Opakowanie 100g
Na ile litrów Na 100 L moszczu lub wina , a 2 L wody do płukania sprzętu

Podobne produkty

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium