Osłonka białkowa, fi 80 mm, karmel, 10mb

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników. Podstawowym budulcem

tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych.

 

Średnica: 8cm

Długość: 10mb

 

 Do czego używać osłonki białkowej:

Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa,

       mortadela, salami itp.,

Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.

 

 Jak używać osłonki białkowej?

Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min.

Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem,

zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.

  

 Wskazówka:

Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce

będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium