Osłonka białkowa, fi 80 mm, karmel, 10mb

Dostępność: w magazynie
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników.

Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe,

pozyskiwane ze skór bydlęcych.

 

Średnica: 8cm

Długość: 10mb

 

Do czego używać osłonki białkowej?

  • możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak:

          kiełbasa krakowska, szynkowa, mortadela, salami itp.,

  • zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone

          oraz suszone.

 

Jak używać osłonki białkowej?

Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie

przez około 15min. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki

przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż

lub zaciśnij drugi koniec.

  

Wskazówka:

Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi,

że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas

krojenia.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium