Osłonka białkowa, fi 45 mm, karmel, 10mb

Osłonka białkowa do do kiełbasy, do wyrobu domowych wędliny, akcesoria do wędzenia, domowe wędliny,
  • nowość
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,39 zł 12.39
ilość szt
Zyskujesz 12 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Osłonka białkowa wykonana jest z naturalnych składników.

Podstawowym budulcem tej osłonki są włókna kolagenowe, pozyskiwane ze skór bydlęcych. Osłonka białkowa pozwala na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia i przepuszcza dym wędzarniczy. 

Do czego używać osłonki białkowej:

Możesz w niej wyprodukować wędliny takie jak: kiełbasa krakowska, szynkowa, mortadela, salami itp.,

Zrobisz w niej również inne wyroby wędzone, parzone oraz suszone.

Zalety osłonki białkowej:

sprawdzą się podczas przygotowania pieczonych, parzonych oraz wędzonych wyrobów

pozwala ona na samodzielny wyrób domowych kiełbas takich jak: żywiecka, krakowska czy szynkowa

jest prosta w użyciu, przed użyciem wystarczy ją namoczyć

posiada atest PZH

Jak używać osłonki białkowej?

1. Przed nadziewaniem farszu, osłonkę namocz w letniej wodzie przez około 15min.

2. Następnie zawiąż jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską lub zaciśnij klipsem, zaaplikuj farsz i zwiąż lub zaciśnij drugi koniec.

Wskazówka:

Podczas nadziewania, ubijaj na bieżąco farsz. Ten zabieg sprawi, że farsz w osłonce będzie zwarty i się nie rozpadnie podczas krojenia.

Szczegóły produktu:

Średnica 45mm
Opakowanie 10mb
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium