Mieszanka do chleba. Chleb Góralski z ziarnami 1kg

Dostępność: w magazynie więcej niż 20szt.
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,59 zł 12.59
ilość szt
Zyskujesz 12 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Mieszanka do chleba. Chleb Góralski z ziarnami 1kg

Pyszny chleb góralski z jogurtem w składzie. Jest to idealna propozycja na wypieki podczas długich jesiennych czy zimowych wieczorów.

Zapach świeżego chleba o poranku - to najlepszy aromat jaki można sobie wyobrazić. Niestety składy sklepowych wypieków dają dużo do życzenia. A jeśli już znajdziemy chleb z prawdziwym składem jego cena zazwyczaj bywa zaporowa. Dlatego my wybieramy przygotowanie własnego chleba i Ty też musisz spróbować! Wyrób domowego chleba jest prostszy niż Ci się wydaje, a to właśnie dzięki gotowym mieszanką.

Mieszanka chlebowa to kompozycja odpowiednio dobranych mąk oraz składników takich jak: naturalny zakwas czy słody zbożowe.

Składniki te są niezbędne do tego, żeby chleb pięknie wyrósł i smakował tak jak chleb na recepturach naszych dziadków. 

Do naszych mieszanek nie dodajemy: rafinowanych cukrów, sztucznych barwników, konserwantów i substancji spulchniających. Niestety mieszanki do chleba dostępne w supermarketach, często posiadają długą listę takich i innych składników. Nasza mieszanka zawiera naturalny wysuszony zakwas, warto na to zwrócić uwagę ze względu na to, że w wielu mieszankach dostępnych na rynku używane są sztuczne środki zakwaszające.

Jak mogę wypiekać chleb?

Chleb możesz wypiekać metodą tradycyjną, czyli w piekarniku, ale także w automacie do chleba. Z jednego opakowania mieszanki wychodzą 2 chlebki na formię o zbliżonych wymiarach: 25x10x8

Przepis na przygotowanie w automacie:

  1. Wsypać do automatu 0,5kg mieszanki, dodać 0,25-0,30l wody (250-300ml, temp. 30 °C) oraz 10g drożdży świeżych lub 1-2 g suchych.
  2. Uruchomić wybrany program.
  3. Po zakończeniu procesu pieczenia wyjąć chleb z foremki i pozostawić do ostygnięcia.

Przepis do przygotowania w piekarniku:

  1. Do miski wsypać 500g mieszanki, dolać 0,25-0,30l letniej wody ok. 30 °C, dodać 15g świeżych drożdży lub 2g suchych.
  2. Wyrabiać ciasto mikserem, ręcznie lub przy użyciu drewnianych łopatek około 10-15min
  3. Po wymieszaniu pozostawić ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia ok 20-30min. Po wyjęciu ciasta przełożyć je do wysmarowanej olejem formy.
  4. Pozostawić do wyrośnięcia.
  5. Kiedy ciasto wyrośnie i wypełni formę włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 °C i piec przez około 40-50min. Stopniowo zmniejszając temperaturę do 180 °C. 

Wskazówki:

Przed włożeniem ciasta do piekarnika dobrze jest umieścić naczynie żaroodporne z gorącą wodą zaparowując piekarnik. Naczynie wyjąć po 10 minutach od włożenia ciasta do piekarnika.
Aby uzyskać efekt chrupiącej skórki z połyskiem należy na około 10min przed wyjęciem chleba z piekarnika posmarować białkiem z jajka lub mlekiem. 

Szczegóły produktu:

Opakowanie 1kg na dwa 0,5kg chleby

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium