Mieszanka do bułek. Bułka paprykowa

Dostępność: oczekiwanie na dostawę
Cena: 4,99 zł 4.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Mieszanka do bułek, jest kompozycją odpowiednio dobranych mąk. Mąki są konfekcjonowane na bieżąco, abyś mógł je kupić świeże.
Ze względu na to, że są to mąki do domowego wyrobu chleba, nie dodajemy do nich żadnych substancji chemicznych.

 

Mieszankę polecamy osobą zaczynającym przygodę z domowym wypiekiem chleba, oraz osobą posiadającym mało wolnego czasu.

Bułki z mieszanki można przygotować bardzo szybko, ale zarazem zdrowo i naturalnie.

  

Przepis na przygotowanie w automacie:
1. Wsypać do automatu 0,5kg mieszanki, dodać 0,25-0,30l wody (250-300ml, temp. 30
°C) oraz 10g drożdży świeżych lub 1-2 g suchych.
2. Uruchomić wybrany program.

3. Po zakończeniu procesu pieczenia wyjąć chleb z foremki i pozostawić do ostygnięcia.

Przepis do przygotowania w piekarniku:
1. Do miski wsypać 500g mieszanki, dolać 0,25-0,30l letniej wody ok. 30
°C, dodać 15g świeżych drożdży lub 2g suchych.

2. Wyrabiać ciasto mikserem, ręcznie lub przy użyciu drewnianych łopatek około 10-15min
3. Po wymieszaniu pozostawić ciasto pod przykryciem w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia ok 20-30min.
Po wyjęciu ciasta przełożyć je do wysmarowanej olejem formy.
4. Pozostawić do wyorośnięcia.
5. Kiedy ciasto wyrośnie i wupełni formę włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220
°C i piec przez około 40-50min. Stopniowo zmniejszając temperaturę do 180 °C.

Wskazówki:
Przed włożeniem ciasta do piekarnika dobrze jest umieścić naczynie żaroodporde z gorącą wodą zaparowując piekarnik. Naczynie wyjąć po 10 minutach od włożenia ciasta do piekarnika.
Aby uzyskać efekt chrupiącej skórki z połyskiem należy na około 10min przed wyjęciem chleba z piekarnika posmarować białkiem z jajka lub mlekiem.

 

Produkt zawiera gluten, pochodzący ze zbóż.

 

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium