Garnek rzymski 2l

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 53,59 zł 53.59
ilość szt.
Zyskujesz 53 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Metody dostawy Metody płatności

Opis

Garnek rzymski 2l

Garnek rzymski to sprzęt który przypadnie do gustu wszystkim którzy lubią lekkostrawną kuchnię.

W garnku rzymskim upieczesz chleb, mięso, ryby, warzywa i tym podobne dania - bez tłuszczu. Dania będą dusiły się we własnym sosie, a mięsa będą soczyste i kruche, drób - delikatny i miękki, a warzywa - aromatyczne. 

Garnek rzymski wykonany jest z silnie wypalonej naturalnej gliny. Ścianki garnka są porowate, niepokryte glazurą, dzięki czemu łatwo wchłaniają płyty.

Jak używać garnka rzymskiego?

Przed użyciem namocz pusty garnek przez 15 minut w wodzie. Podczas pieczenia woda, którą nasiąknęło naczynie, paruje i tworzy się warstwa pary wodnej zarówno w garnku, jak i w piekarniku.
Do nasiąkniętego naczynia włóż składniki, zamknij pokrywą, wstaw do zimnego piekarnika i dopiero stopniowo podgrzewaj. 
Jeśli chcesz, aby skórka była chrupiąca - na 10minut przed końcem pieczenia trzeba zdjąć pokrywę. 
Do pieczenia nie dodawaj żadnego oleju. Danie pieczone w ganku rzymskim nie przypali się, ponieważ nie wysycha podczas pieczenia.

Co można przygotować w garnku rzymski?

możesz w nim przygotować wszystkie rodzaje mięs

 zapiekanek,

gulaszy,

risotto,

bigos

słodkie ciasto drożdżowe

domowy chleb

Co powinieneś wiedzieć o garnku rzymskim?

Garnek rzymski nie lubi gwałtownej zmiany temperatury
Garnek nie nadaje się do podgrzewania na kuchence
Garnek należy czyścić ciepłą wodą, bez użycia detergentów.

Szczegóły produktu:

Szerokość: 14,5cm
Długość 30cm

Podobne produkty

Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś!
Wyślemy już jutro!
Wyślemy w poniedziałek!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium